Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-08-2018 12:52   Güncelleme : 15-08-2018 12:52

İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri, Fırsatçılara Göz Açtırmıyor

İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri, Fırsatçılara Göz Açtırmıyor

İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri, Doların kurgusal artışı ile ilgili Türk Lirası karşısında dövizin yüksek seyir göstermesini fırsat bilerek gıda ürünlerine zam yapan işletmelere göz açtırmıyor.

Dövizde algı operasyonlarına karşı hareketli günler yaşayan fırsata çevirmek isteyen işletmelere göz açtırmayan İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri bir ihbarı değerlendirdi. Kalkancı Mahallesi’nde faaliyet gösteren fırına ihbar üzerine denetim yapan zabıta ekipleri, oda kararına aykırı olarak 80 gram simidi 1 TL yerine 1,25 TL olarak sattığı tespit etti.  Zabıta Ekipleri yaptığı yüzde 25 zamdan dolayı işletme hakkında yasal işlem başlattı.

“HALKIN MENFAATİ, GÜVENİ VE HUZURU İÇİN…”

Halkın menfaati, güveni, huzuru ve sağlığı için sıklıkla denetim yaptıklarını söyleyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, Son günlerde dövizde yaşanan hareketliliği fırsata dönüştürmek isteyen fırına yönelik aldıkları ihbarı değerlendirdiklerini, tespit ettikleri denetimde de oda kararına aykırı bir şekilde zam yapan işletmeye yasal işlem yaptıklarını ifade etti.

FIRSATÇILARA AMAN YOK!

Vatandaşları bu tür fırsatçılara karşı uyararak, halktan gelen tüm ihbarları değerlendirdiklerini, denetimleri sıklaştırdıklarını ifade eden Yılmaz, “ Dövizde algıya dönük kurgusal kur yükselişinden dolayı bu hareketliliği keyfi bir şekilde yapılan zamla fırsatçılığa dönüştürenlere göz açtırmayacağız. Vatandaşımızın ihbarını değerlendirerek zamlı simit satışı yapan fırında yaptığımız denetimlerde gramaj ve ruhsat kontrolleri yaptık. Ruhsata aykırı bir şekilde simit satışı yapan işletmedeki simitleri topladık. Topladığımız simitleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim ettik. Oda kararına ve ruhsata aykırı satış yapan işletme hakkında yasal işlemleri başlattık” diye konuştu.   

adminadmin