Gündem
Giriş Tarihi : 17-03-2014 17:39   Güncelleme : 17-03-2014 17:39

İLKADIM BELEDİYESİ'NDEN NECMİ AKKOYUNLU'YA ÖZEL!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediyesi Eski Başkanı Necmi Akkoyunlu'ya tahsis edilen hobi bahçesine bağ evi yapmasına göz yummasını nasıl açıklayacak?

İLKADIM BELEDİYESİ'NDEN NECMİ AKKOYUNLU'YA ÖZEL!
Derebahçe Mahallesi'nde bulunan İlkadım Belediyesi'ne ait Hobi Bahçesi'nde parseli yıllık 150 TL'ye tahsis edilen kendisine ait bölüme bağ evi inşa eden Necmi Akkoyunlu'nun mevcut Başkan Necattin Demirtaş'ı desteklemek üzere miting otobüsünün üzerine çıkması dikkat çekmişti.
 
HOBİ BAHÇESİNE BELEDİYE KONDU
 
Belediyeye ait hobi bahçesine, belediye çalışanları tarafından ve belediye imkanları kullanılarak yapılan bağ evinin nasıl bir düşünce yapısı ile hayata geçirildiği anlaşılamazken, mevcut uygulamayı gören diğer bahçe sahiplerinin de kulandıkları alanlara kulübeler inşa ettikleri ortaya çıktı.
 
ÇİLİNGİR MASASINDA GÜNÜN YORGUNLUĞU
 
İddialara göre, akşamları çilingir sofraları tertip edilen kulübelerle birlikte Hobi Bahçeleri bölgesinde küçük bir yaşam alanı oluştu. Özellikle akşamları burada bir araya gelen bahçe sahiplerinin bazıları günün yorgunluğunu burada zaman zaman bahçe ile ilgilenerek zaman zaman da çilingir sofraları başında sohbet ederek geçirdikleri iddia ediliyor.
 
NEDEN BEKÇİ YOK?
 
Öte yandan, İlkadım İlçesi'nin eski Gazi bölgesinde yer alan bahçelerin zamanın Gazi Belediye Başkanı Vedat Yılmaz tarafından yapıldığı, devam eden süreçte, Nihat Batur ve Süleyman Kaldırım döneminde de işlevine uyguy olarak kulanılmaya devam edildiği biliniyor. Bahse konu dönemlerde belediye personeli gece bekçisi tarafından korunan ve kollanan Hobi Bahçelerinde Necattin Demirtaş dönemi ile birlikte gece bekçisi uygulamasının terk edildiği vurgulanıyor.
 
AKKOYUNLU'YA YAKIN GAZETECİ DE BAĞ EVİ YAPACAK
 
Bütün bu gelişmelerin yanı sıra, Akkoyunlu'ya ait hobi  bahçesinin tam karşısında bulunan başka bir büyük bölümün de hem Akkoyunlu'ya hem de Başkan Demirtaş'a yakınlığı ile bilinen bir gazeteciye kız kardeşinin ismi üzerinden tahsis edildiği ve seçim sonrası bu gazetecinin de kendi bağ evini inşa etmeye başlayacağı iddia ediliyor.

SAMSUNHABER.TC
adminadmin