Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-12-2018 14:59   Güncelleme : 08-12-2018 14:59

İlkadım Halk Eğitim Merkezinde Önce Kadın Projesi Başladı

İlkadım Halk Eğitim Merkezinde Önce Kadın Projesi Başladı

5 Aralık 2018 Çarşamba günü İlkadım Yıldıray Çınar Kültür Merkezi Konferans Salonunda Saat:13.30’da “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” için Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan El Sanatları ve Resim Alanında Usta Öğretici olarak görev yapan eğitmenlerimize seminer düzenlendi. Sunuculuğu Öğretmenimiz Fehmi Sezer YALÇIN tarafından yapılan seminer, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kurum Müdürümüz Murat YALÇINKAYA’nın konuşması ile başladı.

YALÇINKAYA konuşmasında şunları söyledi. “Burada bulunan tüm Eğitmenlerimize teşekkür ederiz. Hoş geldiniz. Bu günün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olması ve adı “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” olan bir faaliyet tanıtımının da aynı zamana denk gelmesi bizim için ayrı bir  anlam ifade etmektedir. Bundan iki yıl önce ve “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi”nin ilk yılında 10 ilde 10 bin kadına ulaşılarak yapılan bu projede Samsunumuz, İlkadımımız bir tane 2.’lik ve bir tane de Jüri Özel Ödülü almıştır. Bu başarıyı alanların da İlkadım Halk Eğimi Merkezi Müdürlüğü bünyesine dahil olması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu proje bu sene tüm illerde uygulanmaya başlandı. Bakanlığımız tarafından bu proje; özellikle Türkiye Girişim Vakfı, Vodafone ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün kadınlarımızın 21. yüzyıla hazırlanması anlamında girişimciliğin önemi üzerine durduğu bir zamanda ortaya çıkmıştır. Ben aslında bu projeyi  Letgo diye bildiğimiz ve ürünlerinizi sattığınız faaliyet sitesinin halk eğitim modeli olarak nitelendiriyorum. Biz bu projede ne yapmamız gerekiyor, daha önce ne yapılmış onlarla ilgili birkaç istatistik bilgi vermek istiyorum. Bu proje ile 2 yılda 26 bin kursiyere ulaşılmıştır. Bu projede başarılı olanlara 50 bin lira toplam para ödülü dağıtılmıştır. Aslında yapacağımız işlem basittir. Usta Öğreticilerimizin liderliğinde kursiyerlerimiz sisteme dâhil olacak ve kendi ürünlerinin sistem üzerinden satışını yapacaklardır. Yapılan ürünler bu yolla piyasaya sürülecektir ve alıcını bulacaktır. Kursiyerler IBAN ve telefon numaralarını sisteme girerek, girilen ürünlerin satışını yapacaklar ve para olarak karşılık değeri hesaplarına yatacaktır. Geçtiğimiz yıl 162 tane kursiyerimizi sisteme giriş yapmıştır.  Çok şükür, İlkadım Halk Eğitimi Merkezimiz olarak yoğunlumuzu atlattık. 18600 kursiyerimiz e-yaygın sitemine dahil olarak kurs hizmeti almakta ve 383 Usta Öğretimiz de kurumumuz bünyesinde çeşitli birimlerde kurs açmaktadır. Usta Öğretici Arkadaşların 15 gün içinde en az 10 kursiyeri sisteme dâhil etmesini istiyoruz. Sisteme dâhil edilenleri de takip edeceğiz. Okul Aile Birliği Başkanımız Ahmet BEY de derece alan arkadaşlara küçük altın hediye edeceğini söyledi. Kursiyerler sattıkları ürünlerin de ücretini alacaklar ve bu durum kursiyerlerimize çok cazip gelecektir. Katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz.” Dedi.

Müdür YALÇINKAYA’nın konuşmasının ardından Girişimcilikte Önce Kadın Projesi Koordinatör Öğretmenimiz Fisun SAKİN, proje hakkında açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi. “Bu proje iki yıl önce başladı ve ilk başladığı sene başarımız geldi. 10 il ve 10 Bin kursiyer arasından 2.’lik ve Jüri Özel Ödülü derecemiz geldi. Bu gelen başarıdan dolayı derece alan arkadaşların hayatlarında birçok değişim oldu. İlk uygulanan yıl birçok işlemi biz yaptık ve bayağı zorluklar yaşadık.  Ama bu yıl bu takip sizler tarafından yapılacak ve sisteme girişler kursiyerlerce gerçekleşecektir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra yapılan ürünler sisteme eklenecek, ürünün sloganı ve ya adı konulacak,  fiyatlandırılacak ve satışa sunulacaktır. Sisteme dâhil olduktan sonra her bir kursiyer kendi Akıllı Telefonundan istenilen uygulamayı indirilecek ve ilgili videoyu izleyecektir. Video 1-2 saat arasında sürmektedir. Video izlerken aralarda sorular sormaktadır. Projeye bayan kursiyerler dâhil olabilir. Erkek kursiyerleri sistem kabul etmemektedir. Mutlaka herkes kendi telefonundan videoyu indirip izlemelidir. Bu projede, çok kursiyerin sisteme kaydı, kursiyerlerin girecekleri ürün sayısı, satılan ürün ve satış miktarı başarıyı etkileyen faktörlerdir ve bunların hepsi artı puan kazandıracaktır. Derece alınamasa da satılan ürünler olacak ve parası kursiyerlerinizin hesabına gidecektir. Arkadaşlar, biz daha önce başardık, yine başarabiliriz. Bizler bu proje için sizlere her zaman yardımcı olacağız. Her zaman bizden bilgi alabilirsiniz. Telefonumuz her daim bu konu için açıktır. Hepinize teşekkür ederiz.” dedi.

Koordinatör Öğretmenimiz Fisun SAKİN’in konuşmasının ardından, kürsiye adavet edilen Asuman TOP KANCA, 2015 Yılında Girişimcilikte Önce Kadın Projesinde Türkiye 2.’si olma ve aldığı başarı ile hayatındaki değişim hikâyesini anlattı. Asuman TOP KANCA şunları söyledi.  “1977 Ankara doğumluyum. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldum. 10 yıl farklı branşlarda çalıştım. Evlilik sebebiyle Samsun´a yerleştim. Üniversite, evlilik, çocuk, derken hep ertelediğim çocukluk hayalimin peşinden giderek moda tasarım konusunda eğitim almak için Halk Eğitim kursuna başladım. Stilistlik ve Modelistlik eğitimi aldım. Hobi olarak başladığım kursta, tanıştığım GÖK Projesi hayatımı değiştirdi, girişim hikâyem kazanım hikayesine dönüştü. El emeği tasarımlarım sanal mağazada alıcı ile buluşuyor, proje ile profesyonelleştim gelir getirici bir kaynak ve yeni mesleğim oldu. Projede 10.000 kadın girişimci arasından moda ve giysi alanında Türkiye 2.’si oldum. Aldığım ödülü sermaye olarak kullandım. "Asu nile moda" ismiyle markamı oluşturdum. Markamla defilelere, yarışmalara, seminerlere katılıyorum, okullara gösteri kıyafetleri ve kostümler hazırlıyorum. Kadın istihdamına, kadın işgücüne katkıda bulunuyorum ve çok mutluyum. İstedim, inandım ve başardım. Sevdiğim işi yapıyorum üretiyorum ve ben de varım diyorum. Bana bu fırsatı sunan Bakanlığıma ve Halk Eğitim Kurumuma minnettarım. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim." dedi.

Daha sonra aynı yıl Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Neslihan KAYHAN konuşmasında şunları söyledi.“Arkadaşlar ben bu konuyu çok ciddiye aldım, inandım, boş vermedim ve Özel Ödüle layık görüldüm. Daha önce eşime dostuma satış yaparken şimdi Almaya ve dış ülkelere dahi satış yapıyorum. Mesleğime inancım ve gelirim fazlalaştı. Başvursak da bir şey çıkmaz demeyin. Bu konuya inararak giriş arkadaşlar. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

adminadmin