Teknoloji
Giriş Tarihi : 02-10-2018 13:41   Güncelleme : 02-10-2018 13:41

İLKADIM TEGV ile “KOD” luyor

Bilişim dünyasının kapıları İlkadım da çocuklara açılıyor.Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı nın İlkadım sınırları içerisinde yer alan Eğitim Parkında çocuklar etkinliklerini KOD lama ile öğreniyorlar.

İLKADIM TEGV ile “KOD” luyor

TEGV, dört ana alanda (matematik, fen, okuma ve sanat) gerçekleştirdiği eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Çocukların temel dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlanan Algo Dijital Projesi, bilişim dünyasının kapılarını çocuklara açıyor.

Üstelik ücretsiz. Google.org desteği ile hayata geçen  projeyle, çocukların problem çözme, algoritmik düşünme, blok temelli kodlama / programlama, dijital okuryazarlık ve dijital yurttaşlık konularında becerilerini geliştirmelerine katkı sunmak amaçlanıyor.

İlkadım sınırları içerisinde 2 gün boyunca çocuklara KODLAMA etkinliğinin tanıtımı gerçekleştiren TEGV, Başkan Erdoğan TOK u da etkinliğe dahil etmiş oldu. Çocuklar ile birlikte Robot Kodlama etkinliğini izlemleyip, gözlem yapan TOK  sonrasında etkinliğe dahil oldu.

Alanında eğitimli ve deneyimli gönüllü ekibi ile Çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesini hedefleyen eğitim programı, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirerek, onları programcılık ile tanıştırıp, kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedefliyor.

Böylelikle; dijital yurttaşlık ve dijital zorbalık, teknoloji ve güvenli İnternet konularında öğrenciler farkındalık kazanıyorlar

TEGV, ücretsiz etkinliklerinden yararlanmak için çocuk ve velileri eğitim parkına davet ediyor.

adminadmin