Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-06-2017 11:08   Güncelleme : 16-06-2017 11:08

İlkadım Yaz Spor Okulları Açıldı

İlkadım Belediyesi tarafından yaz etkinlikleri kapsamında üç ay boyunca devam edecek Yaz Spor Okullarının açılışı gerçekleştirildi.

İlkadım Yaz Spor Okulları Açıldı

Kadifekale Mete Adanır Spor Salonunda gerçekleştirilen açılışa, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Başkan Yardımcıları Yahya Çınkıl, Musa Yüksel, birim müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı.

14 BRANŞTA 4 BİN SPORCU  EĞİTİM ALACAK…

14 branşta 4 bin sporcu, basketbol, voleybol, badminton, bosk, kick-boks, tekvando, judo, atletizm, halter, masa tenisi, güreş, satranç, halk oyunları  branşlarında deneyimli antrenörler nezaretinde eğitimler alacak. Çeşitli yaş gurupları ve branş kategorilerine göre açılan yaz okulunda öğrenciler, hem yaz tatillerini faydalı bir şekilde değerlendirecek hem de sportif alanda kendilerini geliştirecekler.

GENÇ YETENEKLERLE İLGİLENDİ…

Geleceğin yıldız sporcularının yetişeceği İlkadım’ın sporcu ordusunun neferleri olan  çocuklarla ayrı ayrı görüşen Başkan Tok, genç yeteneklerle tek tek ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.

5 AYDA 79 MADALYA KAZANDIK…

Spor alanında çok büyük başarılara imza atan belediye olduklarına vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  “ Geleceğin yıldızlarının yetişeceği yaz spor okullarımızın minik ve genç sporcularıyla gurur duyuyorum. Bu okullarda, çok başarılı sporcular yetişti. Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonları çıktı. 2017 yılının ilk beş ayında Avrupa Şampiyonası, Uluslararası müsabakalar ve Türkiye Şampiyonalarında Avrupa 3’üncüsü 2 kişi, Avrupa 5’incisi bir kişi, Uluslararası müsabaka 1’inciliği yedi kişi, uluslararası müsabaka 2’incisi beş kişi, Uluslararası müsabaka 3’üncülüğü  iki kişi, Türkiye Şampiyonluğu 21 kişi, Türkiye ikinciliği 13 kişi, Türkiye üçüncülüğü 28 kişi olmak üzere toplamda 79 madalya kazandık.  Bir sporcumuz, 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında İlimizde yapılacak olan 23’üncü İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında yarışacak. Şu an milli takım kampında bulunan ve 2013 yılında Bulgaristan’da yapılan olimpiyatlarda şampiyon olan tekvandocu Merve Yazıcı sporcumuzdan da şampiyonluk bekliyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, çeşitli branşlarda başarı gösteren ve dereceye giren sporcular hediye takdiminde bulundu. 

adminadmin