Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-06-2017 11:37   Güncelleme : 22-06-2017 11:37

ilkadım’da 10 bin kişi teravihte buluştu

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Kadir Gecesi programı kapsamında 10 bin civarında vatandaş toplu bir şekilde teravih namazı kıldı.

ilkadım’da 10 bin kişi teravihte buluştu

10 BİN KİŞİ OMUZ OMUZA AYNI SAFTA.

Samsun Cumhuriyet Meydanı alanında yapılan programa kadın ve erkekler olmak üzere toplam 10 bin civarında vatandaş katıldı.  Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarla başlayan program, ilahi dinletisiyle devam etti. Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Davut Şensoy ve TBMM İmam Hatibi Mehmet Göregen teravih namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdiler. Program sonrasında 10 bin kişinin aynı anda teravih namazını kılmasıyla devam etti. Teravih namazını İlkadım Müftüsü Yahya Polat ve davet edilen bütün hocalar sırasıyla kıldırdı.

DUALARIMIZ TÜM DÜNYAYA İÇİN…

Programda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “1400 sene önce yüce kitabımız Kur’an-i Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ni bir kez daha idrak ediyoruz. Ülkemiz ve gönül coğrafyamız başta olmak üzere tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni cani gönülden kutluyorum. 10 bin kişi ile birlikte Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda teravih namazımızı eda ettik. Ben bu gecemizin manevi ikliminden istifade edenlerden olmayı Allah’tan niyaz ediyorum. İslam ülkelerinde kan ve gözyaşı var. Oralardaki kan ve gözyaşlarının da bu gecenin hürmetine sona ermesini Allah’tan niyaz ediyorum. Birlik, beraberlik, güven ve huzur ortamında oruçlarımızı tuttuk, teravihlerimizi kıldık. Bu geceyi de Samsunlu hemşerimizle ihya ettik. İnşallah bayrama da günahsız bir şekilde ulaşmayı tüm ümmete nasip eder. Bütün hemşerilerimizin ramazan bayramını tebrik ediyorum. Sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde nica bayramlara ulaşırız inşallah. Bizi bu huzurlu ve güvenli ortamda ibadet etmemize vesile kılan şehitlerimize rahmet diliyorum. Onlar o mücadeleyi vermemiş olsalardı, bizler böyle huzurlu bir ortamda ibadet etme ortamını bulamazdık. Gazilerimize de huzurlu uzun ömürler diliyorum” dedi. Program konuşmaların ardından dualarla devam etti. Sonrasında Kur’an-i Kerim’i güzel okuma Türkiye 1.’si Mustafa Altıkat Kur’an-i Kerim tilaveti verdi.

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar katılırken binlerce vatandaş Sakalı Şerif 'i görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu  Ramazan ayı dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sakal-ı Şerif, ilahiler eşliğinde sandukasından açılarak sergilendi. Meydan’da binlerce kişinin aynı safta durarak kıldığı teravih namazı sonrasında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif izdihama yol açtı. Yaklaşık bir saat süren Sakal-ı Şerif ziyaretinde duygulu anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif'in fotoğrafını çekmeye çalışırken duygulu anların yaşandığı görüldü. Hz. Peygambere saygı ve sevgilerinin tezahürü olarak Sakal-ı Şerif-i ziyarete gelenler, Sakal-ı Şerif-e dokunarak tekbirler eşliğinde salavat getirdi. 

adminadmin