Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-09-2017 12:03   Güncelleme : 26-09-2017 12:03

İlkadım’da, 23 yıllık özlem sona eriyor

23 yıldır kullanım itibariyle kendisine ait bir binası olmayan başka binalardan dönüştürülerek hizmet vermeye çalışan İlkadım Belediyesi, ilk defa tam teşekküllü yeni hizmet binası kavuşuyor.

İlkadım’da, 23 yıllık özlem sona eriyor

Belediye yeni hizmet binasını 19 Mayıs’a yetiştirilmesini hedeflediklerini söyleyen İlkadım Belediye  Başkanı Erdoğan Tok,  Belediye Yeni Hizmet Binasının giriş katından başkanlık katına çıkmak için yaşlı ve engelli kimselerin rahat ulaşımı için yürüyen merdiven yaptırıyor.

YÜRÜYEN MERDİVENLİ BELEDİYE…

Geçen Mart ayında hafriyat çalışması için ilk kazmanın vurulduğu andan bugüne 7 aylık süre içerisinde hızla devam eden inşaatın ise şu an yüzde 70’i tamamlanmış durumda.  Yoğun bir çalışma temposu ile devam eden yeni belediye hizmet binasının inşaatı tamamlanırken iç mekan çalışmalarının ayrıntıları da çıkmaya başladı.  Belediye hizmet binasının giriş kısmına da engelli ve yaşlı vatandaşların kullanımı için yürüyen merdiven yapılacak. Yapılacak olan bu yürüten merdiven ise, belediye hizmet binası alanlarında kullanılması itibariyle de bir ilk olacak.

23 YIL SONRA İLK KEZ YAPMAK BİZE NASİP OLDU.

321 bin nüfuslu bir ilçeye yakışan belediye yeni hizmet binasını hayata geçirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Erdoğan Tok,  “ 1994 yılında İlkadım Belde Belediyesi olarak kurulan  2008 yılında tüzel kişilikleri kaldırılarak kapatılan Gazi ve Yeşilkent Belde Belediyeleri’nin İlkadım adı altında birleştirilen ilçemize, 23 yıl aradan sonra nihayet yeni hizmet binası yapıyoruz. İlçemize ve vatandaşlarımıza yakışan yeni hizmet binasını yapmak bize nasip oldu. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen belediye yeni hizmet binasını hayata geçirme bahtiyarlığına erişmenin sevinci yaşıyoruz” dedi.

İNŞAATIN YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Belediye yeni hizmet binası inşaatının yüzde 70’i tamamlandığını söyleyen İlkadım  Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  “ 7 ay önce temel  kazısı için ilk hafriyat çalışmalarına başlanan, 4 ay önce görkemli ve geniş katılımla resmi temel atma merasimini yaptığımız Belediye Yeni Hizmet Binası’nın açılışını ise, Samsun ve Türkiye için önemli  bir tarih olan 19 Mayıs’a yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kıran Mahallesinde 20 dönümlük alan içerisinde 11 dönümlük alana yapılan bina tamamlandığında modern mimarisiyle bölgesinin kentsel gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlayacak. Şehir merkezindeki yoğunluğu rahatlatarak şehrin güneyinde bulunan alanları da geliştirecek.” diye konuştu.

YENİ BELEDİYE’DE SELÇUKLU İZLERİ…

Selçuklu mimarisi kullanılarak içerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu bir dev bir yapı inşa ettiklerini ifade eden Tok, 'Tam teşekküllü, içerisinde birçok yapının bulunacağı bir külliye olarak yapılandırdığımız alanda inşa edilen yeni belediye hizmet binamızı 20 dönümlük alan içerisine 11 dönümlük alana inşa ediyoruz. Yeni belediye hizmet binamızın yanına 2 bin 600 metrekarelik bir sahaya belediye olarak camii yapıyoruz.  Karşına da, planda yerini işlediğimiz Kongre ve Kültür merkezi inşa edeceğiz. İçerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu 600 cemaat kapasiteli camii, 5 bin m2'lik meydan, çocuk kreşi, spor alanları, meclis ve toplantı salonu, kafeterya, 2 katlı 800 kişilik otopark ve dinlenme alanlarının bulunduğu kampüs hüviyetindeki 20 dönümlük alandaki yapı, Beştepe Külliyesi gibi çok amaçlı hizmete alanlarına dönüşecek. Belediye binamız hem yeni görünümüne kavuşacak hem de modern ve akıllı belediyecilik kapsamına sahip olacak' şeklinde konuştu

adminadmin