Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-06-2017 08:00   Güncelleme : 06-06-2017 08:00

İlkadım’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliği

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle vatandaşlara Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz çam fidanı ve çiçek fideleri dağıttı.

İlkadım’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliği

İlkadım Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlkadım Kent Konseyi tarafından Cumhuriyet Meydanında Dünya Çevre Günü etkinliği yapıldı.

İlkadım Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen fidan dağıtımı ve çevre bilinci etkinliğine Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Oğuzsan Serinkaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, vatandaşlar ve birçok öğrenci katıldı.

“ Çam fidanı dağıtıldı…”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından vatandaşlara yüzlerce çam fidanı ve çiçek fideleri dağıtıldı. Düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinden memnun kalan vatandaşlar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’ a ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.  Minik öğrencilere de fidan dağıtımı gerçekleştiren Başkan Tok miniklere çevre ve doğanın korunması noktasında öğütler vermeyi de ihmal etmedi.

“Doğa bilinci aşılandı”

Çiçek ve fidan dağıtımının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çevre ve doğa bilincini vatandaşlara aşılamak amacı ile kurulan stantları gezen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, geri dönüşüm malzemeleri ile farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan kıyafetleri giyen çocuklarla uzun süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tok, ”Dünyayı gelecek kuşaklara miras bırakmamız gerekir.”

Çevre bilincinin çocuklara küçük yaşlarda aşılamanın öneminden bahseden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Dünyayı gelecek kuşaklara miras bırakmamız gerekirken bizlere bırakılan mirası tüketme gayreti içerisine giriyoruz. Çevre bilincinin oluşması için gelecek kuşaklara imkan sunulması gerekir. Kaynakları israf etmeden insanların kullanımına katkı sağlamalıyız. Herkes tüketirken dahi tasarruf yapabilir.”  dedi.

adminadmin