Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-02-2017 09:46   Güncelleme : 22-02-2017 09:46

İlkadım'da Anne Okulu Projesi'nin tanıtımı yapıldı

"Beşik sallayan eller, dünyaya hükmeder" sözünün muhatabı annelerin geleceği şekillendirdiğini ifade eden Başkan Tok, " Çocuğun ilk öğretmeni ve eğiticisi olan annelerinin eğitimini önemsediklerini kaydetti.

İlkadım'da Anne Okulu Projesi'nin tanıtımı yapıldı

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evinde Anne Okulu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

GENİŞ KATILIM

Toplantıya, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hanife Öztürk Erdin ve Celalettin Sula, İlkadım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlkadım Gençlik Merkezi İbrahim Erdin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, Belediye Başkan Yardımcıları Musa Yüksel ve Yahya Çınkıl, İlkadım Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri,  HANDER Başkanı Sevgi Sula, İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Psikolog Halise Mutlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve Çalışma Gurubu Üyeleri, Samsun Emine Ahmet Yeni İmam Hatip Okul Müdürü Ayşegül Şahin ve davetliler katıldı.

HER AİLE BİR OKUL

Anne ve babaların eğitilmesini amaçlayan 'Anne Okulu' projesinin açılış konuşmasını Samsun Emine Ahmet Yeni İmam Hatip Okulu Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Hatice Aksu Ergül yaptı. Proje Koordinatörü Hatice Aksu Ergül, konuşmasında projenin amacı, hedef ve gerekçelerini anlattı. Toplumu oluşturan en küçük sosyal kurumun  aile olduğuna dikkat çeken Ergül,  " Sağlıklı toplumların oluşması açısından çocuğun eğitimiyle ilgili olarak ailenin izlediği yol çok önemlidir. Her aile bir okuldur. Anne babalar ise o okulun hem öğrencisi hem de öğretmenidir." diye konuştu.

"BEŞİK SALLAYAN ELLER DÜNYAYA HÜKMEDER"

Proje'de emeği geçenlere teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Anne Okulu projesinin toplumsal gelişime ve ilerlemeye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.   "Beşik sallayan ellerin dünyaya hükmeder" sözünün muhatabı olan anne ile babaların eğitiminin çok önemli olduğuna vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Geleceği bugünün anneleri şekillendirir. Okullarda verilen eğitimin temelini aile içerisinde annelerin verdiği eğitim oluşturur. Topluma faydalı, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmek için ebeveynlerin özellikle de annelerin eğitimini çok önemsiyoruz. İlk öğretmen olan annelerin bilinçlendirilmesi ve tecrübelerin birbirine aktarılmasını sağlayacak olan projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

'ANNE OKULU' SÜRDÜREBİLİR PROJE

İlkadım Kent Konseyi Kadın Çalışma Gurubu tarafından önerilen 'Anne Okulu' projesi  Mart ayının ilk haftası başlayarak haftada üç gün, 3 ders halinde 40 dakikalık süreler halinde devem edecek ve  2017-2018 eğitim dönemi sonuna kadar devam edecektir.

adminadmin