Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-09-2017 12:02   Güncelleme : 30-09-2017 12:02

İlkadım'da aşurenin ruhuna yakışan birliktelik

İlkadım Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure günü etkinliğini bu yıl tarihi Yalı Caminde düzenledi.

İlkadım'da aşurenin  ruhuna yakışan  birliktelik

Çok yoğun ilginin olduğu programa, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Ak Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol vatandaşlara elleriyle aşure ikram etti. 

Muharrem Ayı’nın 10. gününde denk gelen  aşure günü dolayısıyla Cuma namazı sonrası İlkadım Belediyesi tarafından  cemaate aşure ikramı yapıldı. Aşure programına, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Samsun, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım Müftüsü Yahya Polat, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Varol, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN TOK"YALI CAMİ ESTETİK GÖRÜNÜM KAZANDIRDIK."


Belediye olarak camilere ve tarihi mekânlara ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Belediye olarak her yıl geleneksel hale getirmiş olduğumuz aşure programımızı önceki senelerde Acem Tekkesinde gerçekleştiriyorduk. Bu yıl tarihi Yalı Camii’nin bahçesinde yapmayı uygun gördük. Biz bu dönemde camilerimizin etraflarının düzenlenmesi ve özellikle tarihi mekânların restorasyonuna azami gayret gösteriyoruz. Buranın bahçesi eskiden oturulacak bir yer değildi. Burası, abdesthanesi, oturma yeri ve tuvaleti olmayan bir cami konumundayken, şu an burayı muazzam bir mekân haline getirdik. Hem bayanlar, hem de erkekler için abdesthane yaptık. Çevre düzeniyle de beraber caminin avlusunu güzel bir görünüme kavuşturduk. " dedi.

AŞURENİN RUHUNDA BİRLİKTELİK VAR

Aşurenin çok değişik tatların karıştırılarak ortaya çıkan harmanlamada tadı leziz bir tatlıyı ortaya çıkardığını belirten Başkan Tok, " Yüce Allah, birçok duayı aşure günü kabul etmiştir.  Bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir. Aşure içerisinde birbirinden değişik tatları, dünyadaki değişik kültürlere benzeterek ortaya çıkan karışımdan elde edilen aşure bir mozaiktir. Bu mozaiği bozmadan birlik ve beraberliğimizi korumalıyız." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat aşure gününe has dua yaptı. Duanın ardından aşure ikramı yapıldı.

adminadmin