Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-06-2017 11:29   Güncelleme : 19-06-2017 11:29

İlkadım’da Camii ve Külliye’de Seneye Ramazan’da açılacak

Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun olmak üzere üç mahalleyi bir araya getiren komşu iftarları gönül sofrası programında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Mimarisi ile Türkiye’ye örnek olan Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesi’nin önümüzdeki sene Ramazan ayında açılışını yapmayı planladıklarını söyledi.

İlkadım’da Camii ve Külliye’de Seneye Ramazan’da açılacak

Komşu iftarları kapsamında Ramazan ayının 23. gününde düzenlenen iftar programı Kalkanca, Karasamsun ve Baruthane mahallesindeki vatandaşları bir araya getirdi. İftar alanına gelen İlkadım Belediye Başkanı mahalleli tarafından coşku ile karşılandı. 7'den 70'e herkesin aynı iftar sofrasında buluştuğu komşu iftarlarında gönüllerin bir olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok, Dede ile torunun, gelin ile kaynananın aynı sofrada toplanarak büyük bir aile ortamını tesis ettiklerini kaydetti.

BU ÜÇ MAHALLEYİ CAZİBELİ HALE GETİRDİK.

İlkadım'da bulvarüstü mahalle olarak tabir edilen Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun'da 2004-2009 yılları belediye başkanlığı döneminde imar çalışmaları yaparak bölgeyi cazibe alanı haine getirdiklerini ifade eden Tok, “ Bu dönem de 2014 seçimleri sonrası görevi devralır almaz, gerçekleştirdiğimiz büyük yatırımlarla da Kalkanca ve Baruthane Mahallelerimizi şehrin en elit mahalleleri arasına koyduk. Bu bölgede yaptığımız Medeniyet Yolu, yapımı devam eden Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi, çocuk parkları, halı sahalar ve çevre düzenlemeleri ile ilçemizi göç alan bir ilçe statüsüne yükselttik.”dedi

BİR DAHAKİ RAMAZANDA AÇILACAK.

Seneye Ramazan ayında Camii Külliye’de teravih namazını Allah bizlere kılmayı nasip etsin diyerek sözlerine başlayan Başkan Tok,  “ Önümüzdeki Ramazan ayında mimarisi ile dikkat çeken  6,5 dönüm alan üzerine kurulan 5 bin cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak Camii ve Külliyemizin açılışını yapacağız. İnşaallah bu mimarisi ile dikkat çeken muhteşem Camii ve Külliyemizde teravih namazını kılmayı Rabbim bizlere kılmayı nasip etsin.” dedi

EYÜP SULTAN, SULTANAHMET GİBİ BİR MEKAN OLACAK..

Camii ve Külliye’nin  tamamlandığında Eyüp Sultan, Sultanahmet ve Hacıbayram Veli Camii gibi önemli ziyaret edilecek yerlerden birisi olacağını kaydeden Başkan Tok, “ Selçuklu mimarisiyle kesme taş ve ahşap mimari ile inşa edilen Camii ve Külliye'nin insanlığa ve medeniyetimize yönelik  çok önemli bir hizmet. Deniz'i gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye'de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Camii ve Külliye inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığında İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez olacak. Şehir için önemli bir merkez olacak olan Camii ve Külliye projemiz hem mimarisiyle hem de eğitim, ibadet ve dinlenme ve sosyal mekanları ile dikkat çeken bir yapı olacaktır." diye konuştu.

adminadmin