Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-07-2017 12:55   Güncelleme : 28-07-2017 12:55

İlkadım'da Camilere Tarihi Estetik Rötuş

​İlkadım Belediyesi, taş sıva adı verilen ve doğal taşların tozundan elde edilen bir sıva yöntemini kullanarak hem camii çevrelerini yeniliyor hem de aynı camilere tarihi bir ruh katıyor.

İlkadım'da Camilere Tarihi Estetik Rötuş

Yenileme ve bakım işlerinde her zaman yenilikleri takip etmesi ile dikkat çeken İlkadım Belediyesi cami, okul ve toplu kullanım alanlarında gerçekleştirdiği yeni uygulamalarla vatandaşlardan tam not alıyor.

İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce yenileme çalışmalarında kullanılan Taş Sıva uygulaması vatandaşlar tarafından beğeni kazanıyor. Şehrin en yoğun ilçesi ve vitrini konumunda olan İlkadım İlçesi 3 yılda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından hayata geçirilen projelerle adeta altın çağını yaşıyor. Başkan Tok birçok dev projeyi hayata geçirirken bir yanda da yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarına büyük bir titizlikle yaklaşıyor. Şehrin ilk yerleşim alanlarının İlkadım’da olmasından kaynaklanan çarpık kentleşme sorununa kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirerek önemli ölçüde katkı sağlayan Tok, özellikle cami ve okul gibi kamu alanlarının yenileme ve bakım hizmetlerinde yeni teknolojileri kullanarak modern çözümler sunuyor.

Son olarak Taş sıva adı verilen ve doğal taşların tozundan elde edilen bir sıva yöntemini kullanan İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü cami çevrelerini yenilerken tarihi bir ruh katmayı amaçlıyor. Henüz piyasaya yeni girmesine rağmen İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce kullanılmaya başlayan sıva tekniği istenilen modelin uygulanarak tasarım yapılarak hem kolay kullanım sağlıyor hem de güzel bir görünüm sağlıyor.

“VATANDAŞLARIMIZ MEMNUN”

3 yıl gibi kısa bir sürede İlçede yaşanan yeniliklerin dikkat çekici olduğunu vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Yaptığımız çalışmaların tamamını büyük bir araştırma ve doğru planlama ile hayata geçirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu son uygulamada olduğu gibi sıradan bir uygulama yerine yenilikleri takip ederek gerçekleştirdiğimiz ve taş sıva adı verilen teknikle yaptığımız çalışmalar kalıcı, güzel ve modern oluyor” dedi.

“İLÇEMİZİN CAMİLERİNE EVİMİZ GİBİ BAKIYORUZ”

İlkadım sınırları içerisinde bulunan bütün camilerde mutlaka bir yenileme ve bakım çalışmasının yapılmış olduğunu belirten Tok; “Camiler bizim inancımızda çok büyük değere sahiptir bunun yanı sıra cemaatimizle ve hemşerilerimizle bir araya geldiğimiz hasbihal edebildiğimiz önemli alanlardır. 3 yıl gibi kısa bir sürede camilerde yenileme ve bakım çalışmalarının yanı sıra yeni yapılan camilere de büyük destekler sağlıyoruz. Birçok caminin minaresini bizler yapıyoruz. Bunların yanı sıra hiç ara vermediğimiz çalışmalarımızla cami avlularımızı yıkıyor, cami halılarımızı gül suyu ve kokuları ile temizliyor ve kutsal camilerimize evimiz gibi bakıyoruz” diye konuştu.

adminadmin