Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 03-07-2014 12:31   Güncelleme : 03-07-2014 12:31

İLKADIM'DA GERİ DÖNÜŞÜMDE YENİ DÖNEM

İlkadım Belediyesi bölgedeki geri dönüşüm sağlayacak atıkların toplanması için yeni bir geri dönüşüm şirketi ile anlaşmaya vardı.

İLKADIM'DA GERİ DÖNÜŞÜMDE YENİ DÖNEM
İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından İlkadım bölgesindeki geri dönüştürülecek olan atıkların daha düzenli olarak toplanması için Hayat Geri Dönüşüm şirketi ile anlaştı. Acem Tekkesinde gerçekleşen toplantıda geri dönüşüm atıklarını toplayacak olan işçilerin kullanacağı toplama araçlarının plaka tanıtımı yapıldı.

İlkadım ilçesindeki geri dönüşüm atıklarının toplanması hususunda önemli atılımlara imza attıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Belediyemiz geri dönüşüm konusunda atılımlarına başlamıştır. Belediyemiz; ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği gereği ambalaj atıklarının kaynağında toplanması ve taşınmasından sorumlu tutulmuş ve belediye başkanı olarak ben bu görevi yani ambalaj atıklarının toplanmasını ve taşınması görevini ‘Hayat Geri Dönüşüm’ firmasına protokol çerçevesinde vermiş bulunmaktayız. Bu toplama sırasında özel olarak giydirilmiş toplama elemanları ve toplama ekipmanları kullanılacaktır. Yasa ilçemiz sınırları içinde yasa dışı toplama yapan ara depoların kapatılmasını emretmektedir. Belediyemiz tarafından yetkilendirilen firmanın tüm elemanları tarafımızdan onaylanmış kimliklere ve tüm araçları ‘Görevli’ ibaresi olan yetki belgeleri ile donatılmış olarak çalışacaktır. Bu belgelerin tamamı emniyete bildirilecek ve yasa dışı toplanan ambalaj atıkların ilçemizde içinde taşınması veya ilçe dışına çıkarılması engellenecektir" diye konuştu.
adminadmin