Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-11-2017 09:21   Güncelleme : 20-11-2017 09:21

İlkadım’da Gönüller Hatipoğlu Sohbetiyle Buluştu

Gönüllerin sevgilisi Nihat Hatipoğlu İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen "El Metin" konulu Mevlit Kandili Özel Programında Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunu dolduran Samsunlularla buluştu.

İlkadım’da Gönüller Hatipoğlu Sohbetiyle Buluştu

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda gerçekleştirilen konferansta Samsunluların yoğun ilgi ve tezahüratları eşlinde karşılanan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu gördükleri yoğun ilgi karşısında mutluluklarını gizleyemezken, selamlama konuşmasına yoğun katılım nedeni ile vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Başkan Tok; “Mevlit Kandili Haftası etkinlikleri Münasebetiyle Peygamber Efendimizin “ El-Metin sıfatının muhterem hocamız Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun kalplerimize güneş gibi ışık saçan üslubuyla anlatılacağı programımızda sizleri aramızda görmekten sonsuz mutluk duyduk. Şimdiden Kandilimizin hayırlara vesile olmasını diler, sizleri sevgi ve saygı ile selamlarım” şeklinde konuştu.

DUYGU DOLU ANLAR

Ardından tasavvuf sanatçısı Ahmet Kemal Bacak’ın sunumu ve seslendirdiği 30 Kuş adlı şiir ile devam eden programda salondakiler göz yaşlarına hakim olamadı. 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı dakikalar herkesi duygulandırırken seslendirdiği şiir ile Ahmet Kemal Bacak uzun süre alkışlandı.

EREN YAVRUMUZU VE ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Samsunluların yoğun ilgi eşliğinde söz alan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sohbetine geçtiğimiz aylarda Maçka’da şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün mezarını ziyaret ettiğini anlatan Hatipoğlu “Eren yavrumuzun mezarını ziyaret ederek ağabeyi ile konuşma şansı bulduk ve Eren’in Ramazan ayı boyunca her gece bizim sahur programımızı abdest alarak izlediğini duyunca duyduğumuz gurur ve minnet bir kat daha arttı. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” diye konuştu. Sohbet boyunca Peygamber efendimizin hadislerinden örneklerle İslam dininin hoşgörüsüne, İslamiyet’in kız çocuklarına bakışına ve merhamet konularına değinerek, salonda duygusal anlar yaşattı. Vatandaşın yoğun ilgisinden oldukça memnun kaldığını belirten ünlü ilahiyatçı, yaklaşık 1 buçuk saat süren programın sonunda sevenlerine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile karanfil dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

adminadmin