Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-12-2017 13:01   Güncelleme : 28-12-2017 13:01

İlkadım’da Hizmetlerle Dolu 3,5 Yıl

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, geride bıraktıklarını 2017 yılında çok önemli işlere ve projelere imza attıklarını, yeni yıla sayılı günlerin kaldığı 2018’in dev projelerin açılışının yapıldığı, yeni projelerin tamamlandığı bir yıl olarak geçeceğini söyledi.

İlkadım’da Hizmetlerle Dolu 3,5 Yıl

İLKADIM DEV PROJELERLE ANILIYOR

Hizmetlerle dolu 3,5 yılı geride bıraktıklarını, azim ve kararlılıkla çok daha büyük işler yapacaklarını kaydeden Başkan Tok, İlkadım İlçesi’ne geçmişten bugüne ilk ve son 3 buçuk yılda önemli işlerin başarıldığı yıllar, büyüklük perspektifi ile bakıldığında yatırımların azımsanmayacak kadar büyük dev projelerden oluştuğunu ifade etti.

İLKLERLE ANILAN BÜYÜK PROJELER YAPTIK

İlkadım’a rekor yatırımların AK Parti Belediyecilik anlayışı ile kendi hizmet dönemlerinde hayata geçirildiğinin altını çizen Tok, Türkiye’nin En Büyük Gençlik Merkezi’nin ülke çapında bir ilk olduğunu, Camii ve Külliye Projesi’nin Karadeniz’de ilk ve tek olmasının yanı sıra sportif, sosyal ve kültürel alanlarda yapılan projelerinde ilkler arasında olduğunu vurguladı.

BİRÇOK ŞEHRE ÖRNEK GÖSTERİLEN PROLERİMİZ VAR

MEMGE Aşçılık Okulu’nun Türkiye’ye bir çok şehre örnek proje gösterildiğini, Karadeniz’de ilk olarak kurulan Türk İslam Sanatları Merkezi’nde kadim sanatların canlandırıldığını anlatan Tok, Sportif alandaki başarılarla dolu hizmetlerle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise lise çağındaki gençler sporla tanıştırarak  13 branşta 5 bini aşkın sporcu yetiştiren Olimpiyat, Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonlukları kazanan belediye ünvanına sahip olduklarını kaydetti.

GENÇLİĞİ VE ÇOCUKLARI KUŞATAN PROJELER

Gençlere Türkiye’nin en büyük hizmeti, belediyenin Çatalarmut mahallesinde eski fen işleri şantiyesine inşa edilen Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi ile yaptıklarını vurgulayan Başkan Tok, ‘En çok çocukların belediyesiyiz’ sloganıyla çocukların hayal dünyasının yanında eğlence dünyasına da 43 park ve 10 halı saha sunduklarını, mahalle aralarında çeşitli dekoratif süsleme ve kaplamalarla güzel bir görünüm kazandırılan renkli merdivenlerin,  hem  ilçede büyük bir ilgi uyandırdığını, hem de çocukların renkli dünyalarını süslediğini dile getirdi.

KENTİN EN BEĞENİLEN  TESİSİ VE 23 YIL SONRA YENİ HİZMET BİNASI

Kentin en beğenilen tesisi olarak halkın gündemine düşen Derebahçe Mahallesi’ndeki çok farklı hizmet olanakları 6 dönüm alan üzerine kurulan sosyal tesiste,  kadın, genç, çocuk olmak üzere herkesin faydalandığı hizmetlerin olduğunu anlatan Başkan Tok, Yıllardır çok konuşulan 23 yıl aradan sonra ilk kez belediyeye yeni bir hizmet binasını kazandıracak olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

UNKAPANINDA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM

Unkapanı’nda projelendirilen Kültür ve Yaşam Merkezi ile değişim ve dönüşümü başlattıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Yerinde Dönüşüm projesiyle  Hastane ve Kökçüoğlu Mahallesi’nin herkes tarafından tercih edilen bir merkeze dönüştüreceklerini söyledi. Tok, yerinde dönüşümle bu iki mahallede konforlu daireleri, otoparkı, alışveriş merkezi, yeşil alanı, oyun parkı ve sosyal donatı alanları ile yaşam standartlarının yükseleceğini kaydetti.

GELECEĞE EMİN ADIMLARLA...

Rekor yatırımlarla İlkadım, geleceğe büyük adımlarla ilerlediğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,” Göreve geldiğimiz günden  bugüne ilçemize hizmetin en iyisini vermek için çaba harcıyoruz.  Geride bıraktığımız görev süresi boyunca söz verdiğimiz rekor yatırımları tek tek hayata geçirdik. Ihlamur Cafe Restaurant, 15 Temmuz Millet Yolu, Gençlik Merkezi, Belediye Yeni Hizmet Binası, Cami ve Külliye, Unkapanı Kültür Merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri gibi önemli daha birçok  proje ve yatırımlar bunlardan sadece birkaç tanesi. Şehirler sevdalı yüreklerde büyür ve gelişir. Bizde bu kente ve kentin insanına sevdalıyız. Bu yüzden yapacağımız çok iş, yürüyecek çok yolumuz var. Bu sebeple, yeni yılın ülkemiz, şehrimiz ve ilçemiz için hayırlar ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

adminadmin