Güncel
Giriş Tarihi : 25-06-2020 16:32   Güncelleme : 25-06-2020 16:32

İlkadım'da İkinci Dalga İşçi Krizi

Yerel seçimlerde İYİ Partili Necattin Demirtaş tarafından belediye işe alınma sözü aldıklarını iddia eden bir başka bir gurup daha örgütlenerek iş istedi.

İlkadım'da İkinci Dalga İşçi Krizi

İYİ Partili İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş tarafından yerel seçimlerde iş vaadi sözü ile kandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar belediyeye gelerek Başkan Demirtaş ile görüşme yapmak istedi.

 

Belediye’de özel kalem müdürlüğüne girerek Başkan Demirtaş ile görüşmek için toplanan guruptan birkaç kişi olumsuz yanıt alınca gerginlik çıktı.  Gurup Başkan Demirtaş ile görüştürülmeyince kriz büyüyerek kavgaya dönüştü.

 

Başkan Demirtaş ile görüşmesi engellenen guruba yetkililer tarafından ‘size  işe alınma sözü verilmedi’ denilmesi gerginliğin fitilini ateşledi. Özel kalem müdürlüğü önünde toplanan guruba başkanlık koruma ekibi tarafından önce sözlü, ardından ise filli müdahalede bulunulması gerginliğin büyümesine neden oldu. Pencere ve kapı camlarının kırılmasıyla büyüyen olay kavgaya dönüştü. Bağrışma ve tartışma sonrası öfkeli gurup araya güvenlik ekiplerinin girmesiyle olay sakinleştirildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN