Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-03-2017 13:01   Güncelleme : 22-03-2017 13:01

İlkadım’da İşçiyi Sevindiren İmza

Samsun Haber - İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, bir süredir devam eden görüşmelerde sendikanın yüzde 10'luk zam teklifine karşı, kendisi ilave yüzde 12'lik zam daha yaparak toplamda işçi maaşına yüzde 22'lik artışı yaptı.

İlkadım’da  İşçiyi Sevindiren İmza

İlkadım Belediyesi ile Hizmet- İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesinden işçileri sevindirecek karar çıktı. Başkan Tok'un enflasyon rakamlarının 2,5 katı büyüklüğünde yaptığı zam, işçi ve ailelerine bayram sevinci yaşattı.   Görüşmelerde Hizmet İş Sendikası'nın yüzde 10'luk artış teklifine karşı,  ek olarak Başkan Tok, yüzde 12'daha ilave ederek sözleşme zammını yüzde 22'ye çıkardı.

İlkadım Belediyesi Gazi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları ve sendika yöneticileri katıldı.

TOK İŞÇİ BABASI...

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, 165 işçiyi kapsayan 2 yıl olarak sürecek olan  toplu iş sözleşmesinde yine bir ilke imza atan Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti. Uzun; “İlklerin şehri İlkadım’da, işçi babası olarak bilinen Erdoğan Tok Başkanımıza sözleşmenin tarafı olarak sendikamız, tüm işçi kardeşlerimiz ve aileleri adına çok teşekkür ediyorum. İlkadım’da imzalamış olduğumuz sözleşme gerçekten de beklentimizin üzerinde bir rakamla sonuçlandı. İşçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Sözleşmemizde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

"İŞÇİLERİMİZ İÇİN  TÜRKİYE’YE ÖRNEK SÖZLEŞMELER YAPTIK"  

Yapılan toplu sözleşme ile işçilere büyük oranda  zam yaptıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok;“ 2004-2009 yıllarında İlkadım'da İlk Belediye Başkanlığım dönemimde 2004 yıllarında işçi personellerimizin günlük yevmiyesi 22' TL idi. O zaman Samsun’da ilk defa taban ücret zammı yapan bir Belediye Başkanı olarak yüzde üçlerin yüzde beşlerin konuşulduğu yerde taban ücretini 36'TL’ye çıkarmış ve daha önceki sözleşmelerde olmayan sosyal yardım kalemleri eklemiştik. Şimdi imzalamış olduğumuz bu toplu iş sözleşmesinde taban ücretlerine seyyanen zam yapmak suretiyle işçi hakları açısından tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir sözleşme gerçekleştirdik. Hizmet İş Sendikası'nın yüzde 10'luk artış teklifine karşı,  ek olarak yüzde 12'daha ilave ederek sözleşme zammını yüzde 22'ye çıkardık. Yevmiyesi en düşük olan işçimizin taban ücreti 2017 yılı için 110 TL , 2018 yılı için 120 TL’ye, eski işçilerimizin taban ücretlerini de 2017 yılı için 149 TL, 2018 yılı içinse 154 TL’ye çıkartarak tarihi bir sözleşmeye imza atmış olduk. İmzalamış olduğumuz bu sözleşme belediyemize işçilerimize ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun. Biz görevde olduğumuz her dönemde işçilerimizin hak ve menfaatleri noktasında işçimizin yanında olmaya, personelimizi kucaklayan bir anlayışla yönetim modeli oluşturmaya devam edeceğiz. İlkadım köklü ve büyük bir ailedir. Bu ailenin her bireyinin mutluluğu ve huzuru için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

adminadmin