Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2016 09:08   Güncelleme : 07-11-2016 09:08

İlkadım'da Âşıklar Ve Şairler Buluşması

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Âşıklar ve Şairler Buluşması" birçok şair ve âşığı Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde buluşturdu.

İlkadım'da Âşıklar Ve Şairler Buluşması

Samsun Haber - Sunumu Nermin Eker ve Nadi Macit tarafından yapılan vatan, şehitlik, bayrak ve özgürlük temalı şiir ve türkülerin söylendiği 'Âşıklar ve Şairler' buluşmasında tüm şehitler yâd edildi. Aydın, Sivas ve Samsunlu âşık ve şairlerin şehitler için söylediği türkü ve şiirler yürekleri cesaretlendirerek vatan ve bayrak sevdasını bir kez daha kuvvetlendirdi. Şairlerin okuduğu duygusal şiirler şiir severleri yer-yer hüzünlendirirken, âşıkların okudukları türkülerde yürekleri coşturdu.

ÂŞIKLAR VE ŞAİRLER GEÇİDİ

Başarılı bir performans ortaya koyan Ali Duysak, Cihangir Dülger, Kaan Ali Kolcuoğlu, Nadi Macit, Nebiye Ayaz, Nermin Eker, Olcay Eker, Zühre Meryem Kaya'nın okuduğu vatan ve şehitlik temalı şiirlerinin ardından sahneye çıkan âşıklar, büyük beğeni topladı. Aydınlı âşık Muhsin Yaralı, Sivaslı âşık Kaptanî, Samsunlu âşıklar, âşık Erdemli, âşık Yavuz ve âşık Sancak'ın güzellemeleri ve türküleri geceye renk kattı.

Programın sonuna doğru Aydınlı âşık Muhsin Yaralı ve Sivaslı âşık Kaptanî'nin atışması şiir ve türkü sevdalılarını mest etti. Âşıkların birbirlerini taşladığı programda şiir ve türkü sevdalıları tadına doyulmaz bir gece yaşadı.

ÂŞIK VE ŞAİRLERE PLAKET

Gecenin sonunda şâir ve âşıklara program hatırasına plaket takdim eden İlkadım Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, Anadolu’nun kültürel belleği olan âşıklık geleneğinin  kültürel çeşitlilik ve zenginliğinin de önemli bir ifadesi olduğunu ifade etti.

Çakır, Tüm şehitler anısına düzenlenen âşıklar ve şairler buluşmasında vatan, şehitlik, bayrak ve özgürlük temalı şiir ve türkülerlerle tüm şehitlerin yâd edildiği programda âşık ve şairlere teşekkür etti.

 

adminadmin