Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-03-2019 11:05   Güncelleme : 20-03-2019 11:05

İlkadım’da Taşerona Sözleşme Müjdesi

Halka sahte sözlerle umut dağıtarak 3 bin kişiye belediyede işe alma sözlerinin verilmesinin iş bilmemezlik ve aymazlık olduğunu söyleyen Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Halkın umutlarıyla oynayarak milleti kandırıyorlar. Hesaptan ve idarecilikten bihaber olanların bu durumu bir acziyet vesikasıdır” dedi.

İlkadım’da Taşerona Sözleşme Müjdesi

Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye bünyesinde kadroya geçen taşeron işçilere sözleşme müjdesi verdi.

Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Belediye personeli ile Derebahçe Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir,  Hak İş Konfederasyonu Samsun Temsilcisi, Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, işçi ve memurların bulunduğu toplantıda konuşan Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Taşeron olarak çalıştıktan sonra kadroya geçen işçilerle toplu sözleşme yapacaklarını söyledi.

“İŞÇİMİZE EN YÜKSEK ZAMMI HEP BİZ VERDİK, YİNE VERİRİZ”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ilgili talep yazısına beklenen cevabın geldiğini ifade eden Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Belediye olarak taşeron yasasından faydalanarak kadroya geçen personelimiz ile ilgili Bakanlıktan cevap yazımız gecikmeli olarak geldi. Taşerondan kadroya geçen personelimiz için sendika ile toplu sözleşme görüşmelerine başladık. Şu an görüşmeler yasal çerçevede sürüyor. Geçmişte işçimize en yüksek zammı veren biziz. 2009’da partimiz tarafından aday gösterilmedik. Diğer belde belediye başkanı kardeşimiz aday gösterilmişti. O zaman yetki bizdeydi. Patimizin adayı maalesef seçim kaybetmişti. 2009 yılında verdiğimiz bu zamma karşı “Yüzde 35 zam yaptılar, seçimi benim kazanacağımı bilmiyorlardı ama bana kazık atmış oldular" demişlerdi. Yaptıkları çirkin açıklamayla işçiye yapılanı kazık atma olarak nitelendirmiş ve çarpık zihniyetini ortaya çıkarmıştı. Şimdi soruyorum o zihniyet mi işçinin haklarını savunacak.? Geçmişte de bugünde  işçimize en fazla zammı biz verdik. 5 yıldır maaş ve ikramiye sorunu yaşamadık. Taşerondan kadroya geçen işçilerimiz ile ilgili toplu sözleşmede en yüksek zammı verecek olan yine biziz. Her zaman olduğu gibi taşeron yasasından yararlanan personelimiz için planladığımız sözleşme ile çalışanımıza en iyi şartları sunacağız.” dedi.

“BELEDİYEYE 3 BİN İŞÇİ ALACAĞIZ VAADİ İLE  KANDIRIYORLAR”

Cumhur İttifakının kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhu ile herkesi kucakladıklarını söyleyen Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Mahalleleri sokak sokak, kapı kapı geziyorum. Her görüşten insanımızla bir araya geliyorum. Çok güzel, olumlu tepkiler ve teveccühler var şahsıma yönelik.  Sahada vatandaşlarımızdan bazı duyumlar alıyorum. Herkese iş sözü verilmiş. Her aileye belediyede sizi işe alacağız denilmiş. Duyduğumuz rakamlar dudak uçuklatıyor. 3 bin kişiye belediyede işe alacağım diye vaatte bulunulmuş. Şu an belediyemizde 1050 işçi, 250 memur toplam 1300 çalışanımız var. İller Bankasından belediyelere personel ücretleri ve yapılacak  tüm hizmetlerle birlikte para gönderiliyor. Biz işçimizin maaşını ve ikramiyesini düzenli öderken aynı zamanda 5 yılda 255 milyonluk yatırımlar  yaptık. İktidar Belediyesi olmanın avantajlarını, girişimci belediyeciliğimizi, tecrübe ve birikimimizi kullanarak hükümetten, bakanlıklardan nice yatırımlar aldık. Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’ni  ilçemize kazandırdık. 6 tane halı sahayı Bakanlıktan destek alarak yaptık. Soruyorum bunu yapabilecekler mi? Yapamazlar. İktidar belediyesi olmanın avantajları  ile oluyor bu işler. Bu işler kolay değil.  İşçi ve memurumuza toplamda her ay 5 buçuk milyon maaş ödüyoruz. 3 bin kişiyi belediyede işe nasıl koyacaksın. Tüm işçileri işten atıp yeni işçi mi alacaksın.? Maaşlarını nasıl ödeyeceksin.? İnsanın aklı havsalası almıyor. 3 bin işçiye iş sözü vermiş nasıl alacak, nereye alacak? Halkın umutlarıyla oynayarak milleti kandırıyorlar. Hesaptan ve idarecilikten bihaber olanların bu durumu bir acziyet vesikasıdır. Bir başka durum daha var. Eski işçiler çalışmaya devam edenleri tehdit ediyormuş hain diyormuş. Bu kafayla bunlar nasıl burayı yönetecek nasıl bir ortam oluşacak. Allah’ın izniyle bizim seçim sorunumuz yok. Kimseyi siyasi düşüncesi ile ayırmıyoruz. Herkesi kucaklıyoruz” diye konuştu.

adminadmin