Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-10-2017 14:10   Güncelleme : 24-10-2017 14:10

İlkadımlı Minikleri Sporla Tanıştıran Proje

​İlkadım Belediyesinin başarılı projesi “Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım” yeni eğitim dönemine İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un katılımı ile başladı.

İlkadımlı Minikleri Sporla Tanıştıran Proje

İlkadım Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl bir ilke imza atılarak büyük bir başarıyla tamamlanan “Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım” projesi yeni dönemde 5 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

İlkadım Belediyesi Mete Atanır Spor Salonunda anasınıfı öğrencilerini sporla buluşturan ve yurt genelinde bir ilk olan proje, “Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım” İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu ve İlkadım Kaymakamlığı Daire Amirlerinin ziyaretleri ile yeni döneme merhaba dedi. İlyasköy ve Ziya Esen Anasınıfı öğrencilerinin hem eylendiği hem de öğrendiği yarışmayı izleyen Atlamaz ve Tok öğrencileri hediye ile sevindirirken eğitmenlerden proje hakkında bilgi aldılar. Miniklerin tatlı rekabetini heyecan ile takip eden katılımcılar hatıra fotoğrafı çekinerek bu özel günü ölümsüzleştirdiler.

HEDEF 5 BİN MİNİK ÖĞRENCİ

2015/2016 eğitim öğretim yılında başlayan ve geçtiğimiz yıl 1685 minik öğrenciye ulaşarak büyük bir ilgi gören proje vücut gelişimine ve sosyal gelişime sağladığı katkı nedeni ile veliler ve uzmanlar tarafından tam not alıyor. “Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım” projesi çocukların beden gelişiminin yanı sıra bilgi, beceri ve değer gelişimine de büyük katkılar sağlıyor. İlkadım Belediyesinin düzenlediği, İlkadım Kaymakamlığı ve İlkadım Halk Eğitim Merkezinin ortağı olduğu projede bu dönem hedef 5 bin minik öğrenciyi spor ve spor salonu ile buluşturmak.

“GELECEĞİMİZİ SPOR İLE İNŞA EDİYORUZ”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un spor projeleri kapsamında başlayan ve anasınıfı çağındaki çocukların sporla tanışmasını hedefleyen proje başladığı günden bu yana büyük bir ilgi görüyor. Türkiye’de bir ilk olan “Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım” projesinin Mete Adanır Spor Salonunda Uzman öğretmenler tarafından büyük bir titizlikle gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Tok; “İlçe genelindeki anaokullarının öğrencileri özel servisler ile okullarından alınarak İlkadım Belediyesi Mete Adanır Spor Tesisleri’nde eğitsel oyunlar, temel jimnastik dersleri ve spor faaliyetleri uzman eğiticiler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Minikler gerçekleşen bu etkinliklerde hem spor yaparak hem de eğitici oyunlarla eğleniyorlar. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sporla tanıştırırken geleceğimizi de sporla inşa etmiş oluyoruz.  3’üncü dönemine başladığımız projemizin hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM”

Anasınıfı öğrencileri ve velilerle sohbet eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz yaptığı açıklamada; “Çocuklarımızın hayatında en kalıcı değerlerin kazandırıldığı okul öncesi dönemde çocuklarımızın spor ile tanışması, sosyal ilişkiler, paylaşım ve eğitimin yaşandığı bu ortamın sağlanması her türlü paylaşımın üzerinde. Çocuklarımızın gelişimi için önemli ve büyük bir adım olan bu projeye ortaklık etmek de ayrıca bir mutluluk kaynağı. İlkadım Belediyesi ve Belediye Başkanımız Erdoğan Tok, her konuda olduğu gibi bu konuda da son derece isabetli ve verimli bir uygulamayla çocuklarımıza önemli bir hizmet sunmuş oluyorlar. Bu nedenle tüm katkılarından dolayı Belediyemiz, değerli Başkanımız ve çocuklarını buraya getiren velilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

adminadmin