Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2019 10:17   Güncelleme : 29-03-2019 10:17

İlkadımlılar Kentsel Dönüşüm İçin Gün Sayıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İlkadım’daki kentsel dönüşümün startını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum verdi.

İlkadımlılar Kentsel Dönüşüm İçin Gün Sayıyor

Yerel seçimlerin hemen ardından hazırlanan master plan çerçevesinde 2023’de kadar kentsel dönüşümle İlkadım'lı 25 bin yeni konut sahibi olacak.  İlkadım'da işsizinden, inşaat sektörüne, inşaat malzemesi satıcısından tüm iş dünyasına kazandıracak projeyi, Hükümet çalışmayı destekleyecek ve 2023'e kadar hak sahipleri konutlarına kavuşacak.

ÖN HAZIRLIKLAR YAPILDI

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde, İlkadım Belediyesi’nin davetlisi olarak Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm müjdesi sonrası heyecan başladı. Yeni konut sahibi olacak ve arazileri değerlenecek olan vatandaşlar, adeta gün sayıyor. Yapılacak kentsel dönüşümde kazanılacak yeni konutların ön fizibilite çalışmaları yapılıyor.
25 BİN KONUTLA 70 BİN KİŞİNİN HAYAT STANDARDI DEĞİŞECEK
İlkadım'da 2023 yılına kadar yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında toplamda yaklaşık yerinde yeni 25 bin konut yapılacak. Anadolu, Hastane, Kökçüoğlu, Zeytinlik, Kadıköy, Fatih, Reşadiye ile İlyasköy’ün bir kısmını  ilgilendiren çalışmalarda Büyükşehir ve İlkadım Belediyesi'nin ortak çalışmasında yeni  konutlara yerleşecek kişi sayısının da yaklaşık 70 bin kişi olması öngörülüyor. Hak sahiplerini kesinlikle mağdur edilmeden rızaları ile yapılması planlanan yerinde kentsel dönüşüm projesinde, anlaşma sağlanan mahallelerde ivedilikle zemin ve etüd çalışmaları başlatılacak.
Yerinde dönüşüm olarak planlanan çalışmalarda, İlkadım Belediyesi master plan hazırlığını tamamlayıp yıl içinde Çevre ve Şehir Bakanlığı'na ulaştıracak. İlkadım'da işsizinden, inşaat sektörüne, inşaat malzemesi satıcısından tüm iş dünyasına kazandıracak projeyi, Hükümet çalışmayı destekleyecek ve 2023'e kadar hak sahipleri konutlarına kavuşacak.
İLKADIM'IN EKONOMİSİ CANLANACAK
Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum bey, elimizi çabuk tutmamızı istedi. Biz de seçim sonrası  inşallah, yeniden bize  yetki verirseniz, hazırlıkları tamamlayıp, Bakanlığa göndereceğiz. Yerli müteahhitlerle dönüşümü yapacağız. Binlerce  konutta bizim Samsun'umuzun işçileri çalışacak. Bizim esnafımızdan inşaat malzemeleri alınacak. Bu  sadece bir kentsel dönüşüm değil. Bu Samsun'un kazanması, ekonomik hareketlilik demek. Bunu birlikte başaracağız. Allah’ın izniyle devletimizin de desteğiyle bu dönemde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Tek hedefim Allah nasip ederse, 1 Nisan itibariyle adım adım bu değişimi hep beraber yerinde dönüşümle sağlayacağız" dedi.
BAKAN'IN MÜJDESİ UMUT OLDU
Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, geçtiğimiz akşam yaptığı mitingde 25 bin yeni konut yapılacak olan kentsel dönüşüm müjdesi İlkadımlılar'a umut oldu. İlkadım'da, 31 Mart sonrası başlayacak olan kentsel dönüşümde hangi mahallede ne kadar yeni konut yapılacağıyla ilgili ön çalışmalar da tamamlanıyor. Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerin'de 20 bin kişiyi etkileyecek 5 bin 700 konut,
Fatih ve Reşadiye Mahallesi'nde yaklaşık 22 bin kişiyi etkileyecek 6 bin 300 konut, Anadoluyu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri'nde yaklaşık 27 bin kişinin yararlanabileceği 8 bin 500 konut ve İlyasköy Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin kiyi etkileyecek 700 konut inşa edilecek. Kentsel dönüşüme uygun diğer mahallelerin de fizibilite planlaması yapılıyor.

adminadmin