Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-01-2019 12:32   Güncelleme : 25-01-2019 12:47

İlkadımlılar merak ediyor, Hangisi gerçek Necattin Demirtaş!

İlkadımlılar merak ediyor, Hangisi gerçek Necattin Demirtaş!

MHP’den adaylık başvurusu yapan İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş’ın MHP’den istifa ederek İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı olması bir ay önceki televizyon konuşmasını yeniden harlanmasına sebep oldu.

Bir ay önce katıldığı bir televizyon programında ‘Hiçbir partinin kalıbına girmem, benim belediye başkanlığı gibi bir derdim yok. Bir duruş derdim var. Olsak ta olur, olmasak ta olur. Bir kere yaptım. İki kere yapacağım diye bir durum söz konusu değil.  Belediye Başkanı olmak için hiçbir partinin kalıbına girmem. İnandıklarımdan bugüne kadar hiç taviz vermedim.  Yarında vermeyeceğim” diyen İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş konuşmasının tazeliğini korurken İYİ Parti’den İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı olması İlkadım seçmeninden tepki çekiyor.

31 Mart Yerel Seçimleri için MHP’den adaylık başvurusu yapan İlkadım Belediyesi Eski Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım’ın Cumhur İttifakına bırakılmasının hemen ardından MHP’den istifa ederek başka partilerde aday olma telaşını sürdürmesi kamuoyunda şaşkınlığa neden oldu.

SADECE HDP İLE GÖRÜŞMEDİ

İlk önce Bağımsız, devamında BBP, Saadet Partisi ve son olarak İYİ Parti ile görüşmeler yaptığı yönünde iddiaların basında yer aldığı Necattin Demirtaş’ın İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu’nun İYİ Parti’den aday olmak istediğini açıklaması İlkadım seçmeninde şok etkisi yaptı.

HİÇBİR PARTİNİN KALIBINA GİRMEM!

18 Aralık 2018 tarihinde Haberaks TV’deki Seçim 2019 programına MHP İlkadım Belediye Başkanı Aday Adayı olarak katılan Demirtaş,

“Duruşumla bugüne kadar doğru mesajlar verdim.  Beni yakinen tanıyan insanlar bilir. Rol falan yapmıyorum. Benim tarzım değil. Herkes beni bilir. Benim belediye başkanlığı gibi bir derdim yok. Bir duruş derdim var.  Farklı bir siyaset algısını topluma kazandırmak istiyorum.  Bir daha başkan olup olmamamın ehemmiyeti yok.  Olsak ta olur, olmasak ta olur. Bir kere yaptım. İki kere yapacağım diye bir durum söz konusu değil. Belediye Başkanı olmak için hiçbir partinin kalıbına girmem. İnandıklarımdan bugüne kadar hiç taviz vermedim.  Yarında vermeyeceğim ” demişti.

DEMİRTAŞ’TAN TUTARSIZ AÇIKLAMALARA SOSYAL TEPKİ

Özümüz bir sözümüz bir sloganı ile dürüst ve güvenilir başkan imajı çizmeyen çalışan Necattin Demirtaş’ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaları sosyal medyada tepki gördü. Söylemleri ile eylemleri tutmayan, tutarsız bir tavır sergileyen Necattin Demirtaş’ın açıklamaları sosyal medyada en çok konuşulan gündem oldu.

Demirtaş’ın İYİ Partiye adaylık yapma isteğinin İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu tarafından açıklanmasının ardından MHP’liler ve Ülkücüler tarafından ağır eleştiriler yapılıyor.

adminadmin