Eğitim
Giriş Tarihi : 23-01-2017 15:31   Güncelleme : 23-01-2017 15:31

İmam Hatipliler Ygs Kampında

Samsun Maarif Hareketi Projesi kapsamında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “İmam Hatipliler YGS Kampında” projesinin uygulanmasına Samsun İl Mili Eğitim Müdürlüğünün onayı ile start verildi.

İmam Hatipliler Ygs Kampında

 Samsun’un tüm ilçelerindeki Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören son sınıf öğrencilerinden belirli kriterlere göre tespit edilen 110 öğrenci  yoğun bir ders programı olan kampa başladı.  21-31 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programa okul yöneticileri, kampta görevli olan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“İmam Hatipliler YGS Kampında”  projesine katılan öğrenci  ve öğretmenlere kamp içeriği ile ilgili bilgi vermek için tanıtım programı yapıldı. Tanıtım programda,  proje yürütme kurulu adına Fizik Öğretmeni Ufuk Koçak programın detayları hakkında bilgi verdi. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul müdürü Zahit Köseoğlu ise, projede görevli öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ülkemizin geleceğini inşa edecek olan gençlere başarılar diledi. Özellikle ülkemizin birlik ve beraberliğinin sağlanmasında, iç ve dış güçlere karşı muhafaza edilmesinde gençlere önemli görevler düştüğünü anlatan Zahit Köseoğlu projenin bütün paydaşlarına vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

“İmam Hatipliler YGS Kampında”  projesinde, akademik başarının arttırılması yanında, farklı bölgelerden gelen öğrencilerin kardeşlik çatısı altında tanışma ve kaynaşmaları, birlik ve beraberlik şuurunun oluşturulması hedefleniyor. Kamp süresince özellikle okuma programı ve bazı sosyal kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Samsun genelindeki bütün imam hatip liselerinden gelen öğrencilerin katıldığı ve öğrencilerin yatılı olarak kalacağı projenin Ülke genelinde de bilindiği kadarıyla alanında ilk olma özelliği taşıyor. Başarılı olunması halinde diğer kurumlara da örnek olacağı öngörülmekte.

  

adminadmin