Sağlık
Giriş Tarihi : 16-11-2017 15:33   Güncelleme : 16-11-2017 15:33

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürmektedir?

İmplant tedavisi ağız ve diş sağlığını koruma amaçlı yapılan cerrahi bir operasyondur.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürmektedir?

İmplant tedavisi ağız ve diş sağlığını koruma amaçlı yapılan cerrahi bir operasyondur. Bu nedenle, implant tedavisinde kişinin diş yapısı, ağız sağlığı, diş etlerindeki hasarlar ve iltihaplanmalar cerrahi operasyon süresini etkileyen faktörlerden biridir. Ayrıca, yapılacak olan implant sayısı da sürenin uzamasına ya da kısalmasına neden olabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra, sağlıklı bir ağız yapısına sahip olan kişilerde tek bir diş için uygulanacak olan implant tedavisi genel olarak 15 dakika ile 45 dakika kadar bir sürede gerçekleşmektedir. Hastanın diş yapısı ve implant sayısı daha fazla ise implant tedavi süresi de bu duruma bağlı olarak artacaktır. Böyle bir durumda implant süresi genellikle 1 saatten uzun bir sürede gerçekleşmektedir. İmplant tedavisinin tamamen diş yapısı ile uyum sağlaması ise yaklaşık olarak düzenli bakıma göre 3 ay kadar sürebilmektedir. Tüm diş etlerinin sağlıklı bir yapıya kavuşması, protez ve implant tedavi işlemlerinin uygulanması ise genel olarak hastalarda 4 ay kadar bir süreyi almaktadır. Bu süreye, iyileşme süresi de dahildir.

İmplant Tedavi Süresini Uzatan Durumlar Nelerdir?

İmplant tedavi süreci belli aşamalarda gerçekleştirilen bir tedavidir. Özellikle kişilerde diş eti rahatsızlığı, diş eti iltihaplanması ve diğer dişlerin rahatsızlık durumu implant tedavi sürecini uzatan durumlardan biridir. Bu durumlar söz konusu olduğunda öncelikle implant tedavisini geciktirecek ve tedavi sürecinde olumsuz etki yaratacak problemler ortadan kaldırılmalıdır. İlk olarak diş etleri ile ilgili problemler yok edilir ve kişinin sağlıklı bir ağza sahip olması sağlanır. Bu şekilde implant tedavisi hem amacına yönelik hizmet verecek hem de iyileşme süresi kısaltılacaktır. Bunun yanı sıra, diğer dişlerde görülen hasar ve diş hassasiyetleri giderilerek ağız içi sağlık implant ile bütünleştirilir. Bu hususlar kişilerde başlangıç aşamalarında görülecek durumlardan biridir. Fakat bazı durumlar da implant tedavisi için olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Özellikle, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin kullanımı diş yüzeyinde hassasiyete neden olarak implant tedavi süresini de uzatacaktır. Bunların devamında asitli içecekler, sert yiyecekler de implant tedavisini olumsuz şekilde etkileyebilmektedir.

İmplant Tedavisine Engel Durumlar Nelerdir?

İmplant tedavisine engel durumların başında bazı rahatsızlıklar gelmektedir. Özellikle, şeker hastaları içi implant tedavileri riskli olarak görülebilmektedir. Çünkü, şeker hastalarında hem enfeksiyon kapma riski daha fazladır hem de implant tedavisi iyileşme süresi oldukça uzayabilmektedir. Bu hastaların yanı sıra kalp rahatsızlığı olan kişilerde de belli kontroller sonucunda implant tedavisi başlamaktadır. Tansiyon rahatsızlığı olan kişilerde ani ataklara ve heyecana bağlı olarak kısmi rahatsızlıklar söz konusu olabileceği için implant tedavisi daha zor bir sürece tabiidir.

adminadmin