Gündem
Giriş Tarihi : 27-05-2018 11:53   Güncelleme : 27-05-2018 12:37

İmralı’daki İdamların İmamı Fetullah Gülen Miydi?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iki idamda bulunduğunu ve bu esnada dini telkin verdiğini anlattığı görüntülere Diriliş Postası ulaştı.

İmralı’daki İdamların İmamı Fetullah Gülen Miydi?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, yayınlanan bir videosunda 1961 askeri darbesinin ardından idam edilen Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun idamında imam olarak bulunduğunu imâ ediyor.

Gülen, 1960 darbesini yapan Gladyo’nun imamı mı?

Diriliş Postası’nın ortaya çıkardığı görüntülerde, iki idamda askerlik öncesi ‘Ruhani Reis’ olarak bulunduğunu söyleyen Gülen, idam edilenlerin kim olduklarından bahsetmiyor. Ancak, “Askerlik öncesi bulundum” demesi ile iki idamın 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes’in dışında, idam edilen Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun olduğu anlaşılıyor.

“Her ikisinin durumu da bana dokundu”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen görüntülerde şunları söylüyor: “O iki zattan biri tamamen aklını kaçırmıştı, hezeyan konuşuyordu. Öbürü de ancak Amentü’yü yarısına kadar okudu. Benimle beraber başladı, yarısına gelince dili dolaştı, kesti orada ‘Hocam’ dedi. ‘Acaba bir kere daha Büyük Millet Meclisi’ne benim durumum gider mi?’ O sırada orada ip sallanıyor, cellat ipin yanında duruyor, etraf silahlı insanlarla çevrili, hâkim orada, savcı orada. Üzerinden geçmiş 50 sene. O manzarayı düşününce her ikisinin durumu da bana öyle dokunuyor ki. Zannediyorum ki siz de öyle bir pozisyonda olsaydınız hâlâ hatırlardınız.”

“Gülen’i 1960’lı yıllardan itibaren kullanmaya başladılar”

Görüntülerdeki konuşmasından Fetullah Gülen’in 1961 Yassıada idamında henüz 19-20 yaşında iken imam olarak Gladyo tarafından görevlendirildiğini akıllara getiriyor. Görüntülerde “Ruhani Reis” olarak bulunduğunu söyleyen Gülen’in, henüz 19 yaşında bir gencin ruhânî yolculuk yapamayacağına göre, idamlarda Gladyo tarafından görevlendirildiğini saklama çabası içinde olduğu da gözlemleniyor. Bu idamlardan çok etkilendiğini belirtmesi de bizzat idamda Gladyo tarafından imam olarak bulunduğunun açık itirafıdır. Bu görüntülerden de ortaya çıkıyor ki, Fetullah Gülen 1960’lı yıllardan itibaren yabancı gizli örgütler tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bu idamlardan sonra Gülen’in yıldızının parladığı, vaazlarının kasetlere çekilerek dağıtıldığı da dikkate alındığında her şey daha net anlaşılıyor

Polatkan ve Zorlu birlikte idam edilmişti

27 Mayıs darbecileri, 15 idam cezasından Celâl Bayar, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ile ilgili olanları onayladı. Ancak Celâl Bayar'ın cezası, 65 yaşının üstünde bulunması sebebiyle müebbet hapis cezasına çevrildi. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan hakkındaki cezalar 16 Eylül 1961'de, Adnan Menderes hakkındaki ceza ise 17 Eylül 1961'de İmralı Adası’nda infaz edildi. Dolayısıyla Gülen’in anlattığı idamlar Polatkan ve Zorlu’nun idamları olduğu açık.

HASAN TAŞKIN / ÖZEL HABER

 

adminadmin