Güncel
Giriş Tarihi : 06-07-2018 14:46   Güncelleme : 06-07-2018 14:46

İnce, Seçim Gecesi Olanları Anlattı; YSK Yanlış Yapmadı!

Kırklareli’nde Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Muharrem İnce, seçim gecesi yaşadıklarını anlattı.

İnce, Seçim Gecesi Olanları Anlattı; YSK Yanlış Yapmadı!

Kırklareli’nde Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Muharrem İnce, yenilgi sonunda rakibin kutlanması gerektiğini ifade ederek, “YSK geçmişte olduğu gibi mühürsüz oylar geçerli olacak gibi bir yanlış karar aldı mı? Almadı, alamadı” dedi. Cumhuriyet'in haberine göre, Kırklareli’ndeki, ziyaretlerinin ardından bir kafede sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen CHP 'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim gecesi yaşadıklarını anlattı.

"İNSANLARI SOKAKLARA ÇAĞIRMADIN' DİYORLAR"

Seçimi gecesini anlatan Muharrem İnce, “'Çık konuş' diyorlar, takip ediyoruz. Saat 5'e 10 kala Yüksek Seçim Kurulu'na gittim. Açıklama yaptık, 'Yüksek Seçim Kurulu ben buradayım, 6 dakikalık bir mesafedeyim, işini doğru yap' dedim. Peki, YSK geçmişte olduğu gibi mühürsüz oylar geçerli olacak gibi bir yanlış karar aldı mı? Almadı, alamadı. 'İnsanları sokaklara çağırmadın' diyorlar. Yahu neden çağırayım, yanlış yaparsa çağıracaktım. Yanlış yapmadı. Niye insanlar gaz yesin, cop yesin. Bana 'Gece neden konuşmadı' diyorlar. Niye konuşayım, sonuçları takip ediyorum. Birisi diyor 'Albaylar kaçırdı', 'Buna inanmayın' diyorum, yine tweet atıyorlar. Bunlar tam komedi, bunlar tamamen hayal ürünü. O kadar vahim değil yani Türkiye'nin durumu" diye konuştu.

"KARŞINDAKİNİ KUTLAYACAKSIN"

Seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak kendisini kutladığını da dile getiren İnce, "Yenildiğin zaman karşındakini kutlayacaksın. Ben böyle bilirim, demokrasiyi böyle anlarım. Erdoğan'ı aradım, kutladım. 'Başarılar diliyorum, Allah mahcup etmesin, dedim" ifadelerini kullandı.

artigercek1.com

adminadmin