Genel
Giriş Tarihi : 17-05-2018 14:50   Güncelleme : 17-05-2018 14:50

İnsan Kaynaklarında Headhunting Yöntemi Nasıl Uygulanır?

İnsan Kaynaklarında Headhunting Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Üst düzey yönetici adaylarının işe alım sürecinin bir dizi mülakat, test ve analizlerle ilerletildiği uygulama olan headhunting yöntemi, firmaların ihtiyaçlarına uygun yönetici adaylarının gizlilik içinde ve hızlı bir şekilde listelenmesini sağlamaktadır. İk şirketlerinin kullandığı üst düzey seçme ve yerleştirme süreci olan headhunting, headhunter tarafından uygulanmakta ve lider profil analizi, müşterinin hedefleri, stratejileri, sektördeki konumu, vizyon ve misyonunun incelenmesi, mülakatlar, testler ve referans kontrolleri gibi önemli süreçler izlenmektedir.

Headhunting uygulamasında headhunter, üst düzey yönetici adayları ile ilk iletişimi kuran kişidir ve iletişim, aday CV’sinin firmaya ulaştırılmasıyla sonlanmaktadır. Bu süreçte şirket, kurum için en iyi faydayı sağlayacak adaylar üzerinde daha fazla yoğunlaşabilmekte ve zamandan tasarruf edebilmektedir. Headhunter; en nitelikli, görev ve sorumluluklarını bir adım öteye taşıyacağına inandığı adayları sunmadan önce aşağıdaki değerlendirmeleri yapmaktadır:

  • Müşterinin ihtiyacı olan yönetici adayının profilini analiz eder.
  • Müşterinin hedefleri, stratejileri, sektördeki konumu, vizyon ve misyonunu inceler.
  • Müşteri hedeflerine uygun adayı bulabilmek için headhunter portföyünde yer alan adaylarla iletişime geçer.
  • Aday üzerinde mülakatlar, testler ve referans kontrolleri yapar.
  • CV’leri müşteriye iletir.
  • Adaylar, firmalar tarafından iş görüşmesine çağırılır.

Üst Düzey Seçme ve Yerleştirme yöntemi olan headhunting, Direct Search Group (DSG)

ik danışmanlık şirketi tarafından uzman kişilerce uygulanmaktadır. DSG, aday araştırmasında hem aday hem de firma açısından gizlilik önemli olduğu için, bu süreci deneyimli danışmanlar tarafından titizlikle yürütmektedir. Kendi alanında en iyi olan profesyonelleri içeren aday veri tabanını düzenli olarak güncelleyen DSG, iş ortaklarının ihtiyaç duyduğu pozisyona özgü yetkinliklerin seçimi ve personelin yerleştirilmesi noktasında hızlı ve güvenilir çözümler sunmaktadır. DSG proje yönetim ekibi, kendi alanlarında ve sektörde yönetim deneyimi olan, çalıştığı sektör ve pozisyonlarda tecrübeye sahip, özgeçmiş tedarik kanalları dışında da network’e hakim işe alım danışmanlarından oluşmaktadır.

Şirketinizde ihtiyaç duyulan pozisyona özel yönetici adayı ile tanışmak için, alanında tercih edilen öncü insan kaynakları ve danışmanlık şirketi Direct Search Group dsgik.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

adminadmin