Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 18-02-2020 10:11   Güncelleme : 18-02-2020 10:11

İnsanı Önemse, Mutlu Ol!

İnsanı Önemse, Mutlu Ol!

İnsan yaratılanların en özeli, yeryüzünün, hatta kainatın hizmetine amade olduğu yegane varlık. Güneş, Su, Hava, ve Toprak gibi hayatın olmazsa olmazları acaba insan olmasaydı neye yarardı diye merak etmemek elde değil. Yer ve Gök insanın hizmetine sunulmuş.

Şu anda yeryüzünde yedi milyar insan varsa her bir insan bir o kadar özel ve alternatifi yok, ne ondan önce ne de ondan sonra emsali gelmemiş gelmeyecek.  Bir insanı değerlendirirken bu gözle, bu bakış açısıyla bakmak, ona göre onu ölçüp biçmek gerekir.

Yüce Allah’ın birer kulu olarak yeryüzüne bir imtihan için gönderilen bu bahtsız ve zayıf varlık, bazen bazı açılardan kendini avantajlı hissedince kontrolden çıkabiliyor, tuğyan edebiliyor maalesef.

İnsanlar genelde kendini ayrıcalıklı görmek isterler, ama herkesin ayrıcalıklı yaratıldıklarını unuturlar. Kimisine ağır bir imtihan olarak mal ve evlat verilmiş kimisine güç ve kudret, kimisine makam ve nüfuz, kimisine de ilim ve edep…artık ne derseniz deyin ama her kesin sahip oldukları ve olmadıklarıyla bir imtihanda olduğunu unutmamak lazım.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN