Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 10-04-2020 16:42   Güncelleme : 10-04-2020 16:42

İnsansız Dünyalar İnsansız Hayatlar!

İnsansız Dünyalar İnsansız Hayatlar!

Bütün insanlık, dünyayı etkisi altına alan korona virüsüyle amansız bir mücadele veriyor. Biz Müslümanlar bunun bir imtihan vesilesi olduğuna inanıyoruz. Bu imtihanı da inşallah Allah’ın izniyle en güzel şekilde neticelendireceğiz. Malum olduğu üzere Türkiye’de herkes evine çekildi. Hayatı evden takip ediyoruz. Evde hayat, dışarıda ise bizi bekleyen korona virüsü var. Tabii ki evde zamanı en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu minvalde yapılacak en önemli eylem bana göre kitap okumak ve okunan kitap üzerine derin tefekkür etmektir.

Evde Yapılacak En Önemli Eylem Okumak

Evde kalma süreci içerisinde birçok kitap okudum. Bunlardan bazılarını zaman zaman tanıtacağım.  Bu kitaplardan biriside Türkiye’nin önemli düşünürlerinden Atasoy Müftüoğlu ağabeyin kaleme aldığı, “İnsansız Dünyalar İnsansız Hayatlar” isimli eseridir. Kitap, Mahya Yayınları tarafından okurun beğenisine sunulmuştur. Kitap, dokuz bölümden oluşmakta olup 229 sayfadır.

Yazmak Bir Sorumluluktur

Atasoy Müftüoğlu, kitabın girişinde yazmanın kendisi için bir sorumluluk, bir iletişim biçimi olduğunu dile getiriyor. Bugüne kadar kitaplarından, makalelerinden, konferanslarından yakından takip ettiğim Müftüoğlu hayatı boyunca Müslüman sorumluluğu içerisinde olmaya gayret göstermektedir. Bu kitabında sorumluluk bilincinin meyvesi olduğunun altınız çizmekte fayda var.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN