Teknoloji
Giriş Tarihi : 18-08-2016 13:22   Güncelleme : 18-08-2016 13:22

İnternet kullanımında yeni sistem!

İnternet kotanız tükendiğinde çok yakında artık yeni sistem devreye girecek.

İnternet kullanımında yeni sistem!

Kullanıcıların baş belası olan AKK yani adil kullanım kotasında önemli bir değişikliğe gidiliyor, internet hızı da beraberinde değişiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, sınırsız diye satılan bir internet paketinin, hız ve kullanım açısından sınırsız olmaması ve bir kotaya bağlı olması durumunu ifade eden Adil Kullanım Kotası yani AKK üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor.

shiftdelete.net'in haberine göre örneğin; 50 GB AKK tanımlı bir internet hizmeti kullanıyorsanız ve hızınız da 20 Mbps ise, 50 GB'lık kullanımı aştıktan sonra hızınız 3 Mbps seviyesine düşürülüyor. Buna Adil Kullanım Kotası diyoruz.

BTK'nın yeni düzenlemede en azından düşürülen hızı 2 Mbps artırarak, 3 seviyesinden 5 Mbps'e çıkarması bekleniyor.

Kotalarda ilk aşamada pek değişiklik görülemeyebilir ama hızlarda az da olsa iyileştirmeler görüleceği belirtiliyor.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, bu konuda bir düzenleme yapacaklarını belirterek, "Tüketici taleplerini dikkate alacağız. Operatörleri, hızı artırmaya davet ediyorum. Adil kullanım kotası makul seviyelere çekilecek" dedi.

Sayan, operatörlerin uygulamaya temkinli yaklaştığını ve sınırı artırmak istemediklerini belirtti. Sektör yetkilileri de uygulamanın yeni yatırım anlamına geldiğini ve hız artışının sıkıntı doğurabileceğini savundu.

Tüketici talepleri ve altyapıya uyumlu düzenleme yaparak kamuoyu görüşüne açacaklarını kaydeden Sayan, kotanın kaldırılmasının şimdilik mümkün olmadığını söyledi.

adminadmin