Bilişim
Giriş Tarihi : 14-03-2017 09:49   Güncelleme : 14-03-2017 17:08

İnternette Aradığım Görselleri Nereden Bulabilirim?

Kendi hazırlayacağı çeşitli içerikler için yine internette bu içerikleri yayınlayacak olan kişilerin mutlaka kullanım izinleri alınmış görsellerle işlem yaparak içeriklerini son haline getirmeleri gerekmektedir.

İnternette Aradığım Görselleri Nereden Bulabilirim?

Bunun yapılmadığı tüm diğer durumlarda kişilerin çeşitli yasal süreçlerle karşı karşıya gelmesi, görsellerin gerçek sahiplerinin haklarını istemesi söz konusu olabiliyor. Bu sebeple kullanım izinleri alınmaya açık bulunan görsellerle işlem yapmak isteyenlere hizmet veren bazı siteler kurulmuştur. Bu siteler kendi görsellerinin başka alanlarda kullanılmasına izin veren pek çok sanatçı, çizimci, tasarımcı tarafından desteklenmekte olduğu için geniş bir görsel havuza sahip olmaktadır. Son derece yüksek kalitede Depositphotos fotoğraflar ve çeşitli editöryal içerikler ortaya koyabilmektedir. Bu tür içerikler internetteki kullanıcılar tarafından çeşitli bedeller karşılığında alınabildiği gibi aynı zamanda kendilerinin herhangi bir ücret ödemesine gerek kalmadan ücretsiz bir şekilde sahip olabileceği görsellerin temin edilmesine de olanak sağlanabilmektedir.


 Profesyonel mecralarda yapılacak olan önemli sunumlarda, web sitelerinin tasarım aşamalarında ve tüm hareketsiz görsel içeriğine sahip olacak materyallerde bu tür görsellerin hukuka uygun şekilde üreticinin de haklarına saygı duyularak korunması mümkün oluyor. Sistemin en büyük avantajı her bir kullanıcının kendi istek ve beklentilerine uygun şekillere sahip olan görselleri temin etmesine yarayan bir yolu kendine çizmesini sağlaması olmaktadır.


 Video Üreticileri için Görseller
 Youtube, vimeo gibi video paylaşım siteleri başta olmak üzere her türlü platformda kendi hazırlamış olduğu videoları diğer internet kullanıcıları ile paylaşmak isteyen kişilerin bu noktada kullanmış oldukları içeriklerin tamamen kendilerine ait olması ya da bu içeriklerin kullanım izinlerinin alınmış olması gerekmektedir. Ancak bu sayede içeriklerin hem arama motorları hem kullanıcılar hem de hukuk düzeni karşısında saygıyla karşılanabilecek içerikler olması mümkün olabiliyor. Haber videoları da dahil olmak üzere her türlü video ihtiyacının karşılanmasında yine fotoğraf ve vektörel çizimlerde olduğu gibi kullanıcıya geniş bir havuz içinden seçme şansı da tanınabilmektedir. Bu durum özellikle sürekli video üretiminde olan kişilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak sağlıyor. Bununla birlikte ihtiyaç duyulan video içeriklerine internet üzerinden yapılan aramalar sonrasında rahatlıkla ulaşılabilir olması da büyük oranda avantaj sağlamaktadır.

İnternette Hangi Videolar Bulunur?
 Kendi içeriklerini hazırlamak isteyen kişiler videolara ihtiyaç duyduklarında bu ihtiyaçlarını karşılamada fotoğraf ve benzeri hareketsiz görsel içeriklere kıyasla daha zor bir süreçten geçebiliyorlar. Videolarda kullanılmak üzere kısa süreli videoları temin ederek bunlar üzerinden yasal kullanım izinlerini alıp içeriklerini üretmek isteyen kişilerin yaşadığı en büyük problem ise istedikleri özellikleri tam olarak karşılayan videolara ulaşmaları olmaktadır. Depositphotos sitesi son yaptığı yenilikler ve güncellemeler doğrultusunda kullanıcılarına sunduğu video bölümü ile bu ihtiyacın karşılanmasına da olanak sağlıyor. Site üzerinden kullanıcılar istedikleri özellikleri taşıyan her türlü videoya rahatlıkla ulaşabilmektedirler.


 Yaklaşık 2.5 milyonu bulan stok video sayısı ile alanındaki en büyük havuzu kendinde barındıran site içerisinde kullanıcılar istedikleri video kalitesi ölçüsünde içerikleri bulma şansını yakalamaktadırlar. İnternetteki özel amaçlara uygun olacak şekilde küçük ve büyük boyutlu görseller kullanılabildiği gibi aynı zamanda HD kalitede 720 ve 1080 piksel çözünürlüğe sahip olan görselleri de buradan temin etmek mümkün olabiliyor. Teknolojinin tüm amaçlarına hizmet vermek üzere üreticiler ve kullanıcılar arasında denge kurmaya gayret eden sitenin en büyük yeniliği ise 4K çözünürlüğündeki videolara yer vermesi ile oldu. Kişiler arama kutularından kendi istedikleri içerikleri belirten anahtar kelimelerle arama yaptıkları takdirde kullanım izinlerini elde edebilecekleri her türden içeriğe ulaşabileceklerdir.

 

adminadmin