Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-01-2017 14:27   Güncelleme : 24-01-2017 14:27

İşçi Dostu Başkan Kul’a Sendikadan Teşekkür

Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, işçi alacaklarına gösterdiği hassasiyet nedeni ile Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u ziyaret ederek teşekkür etti. Ziyarette konuşan Sendika Başkanı Yiğit “Terme Belediyesi’nin işçilere olan bakış açısını toplantılarda örnek gösteriyoruz” dedi.

İşçi Dostu Başkan Kul’a Sendikadan Teşekkür

Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, belediyede görev yapan bir gurup işçi ve işçi temsilcileri ile Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek, teşekkür etti. Yiğit, Terme Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin Belediye Başkanı Şenol Kul’un göreve gelmesinin ardından ikramiyelerini düzenli olarak zamanında almaya başladığını kaydederek, Kul’a göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

15 YILLIK ALACAKLARIMIZI ÖDEDİ

Başkan Kul’un döneminde mahkemelik durumda olan 15 yıllık alacaklarını aldıklarını dile getiren sendika başkanı Yiğit “Sayın Belediye Başkanımız göstermiş olduğu tutumla gerçekten işçinin ve emekçinin yanında olduğunu bizlere göstermiştir. İşçimizin her zaman yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul, Belediye'de yıllardır karşılaştığımız ikramiyeleri zamanında alma sorunumuzu sona erdirdi. Geçmiş dönemlerden kalan alacaklarımızı da ödedi. Bizler başkanımızdan işçimiz için ne talep etmişsek, kendisi hemen olumlu cevap vermiştir ve hatta talebimizin eksik olabileceğini düşünerek elinden gelenin daha fazlasını yapmıştır. Bu anlamda işçimizin her zaman yanında olarak onların haklarını gözeten başta Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul olmak üzere Belediye Başkan yardımcılarımıza ve birim müdürlerimize şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

TERME BELEDİYESİNİ ÖRNEK GÖSTERİYORUZ

Terme’de sorunları doğru tahlil ederek işçi, sendika ve belediye anlamında doğru sonuca ulaştıklarına vurgu yapan Sendika Başkanı “Siz göreve geldikten sonra 2 milyon liralık işçi borçlarını ödediniz. Bakış açınızı işçiye borcu olan diğer belediyelerde ve toplantılarda örnek gösteriyorum. Alacağı olan işçi verimli olmaz. Bu kadar birikmiş borçların bu kadar sıra sürede ödenmesi bizim için bir hayaldi. Bırakın ikramiye ve mesai alacaklarını normal maaşlarımızı gününde alamıyorduk. Geçmiş yıllarda Terme Belediyesinden hiçbir alacağımızı mahkeme ve icra yolu dışında tahsil edemedik. Siz geldikten sonra ikramiye alacaklarımızı gününde almaya başladık. İşçisine birikmiş maaş, ikramiye gibi çeşitli borçları olan diğer belediyelerde borçların nasıl ödeneceği konusunda sizi örnek gösterdik” diye konuştu

 HEDEFE BİRLİKTE GİDİYORUZ

Terme’de bir sinerji yakaladıklarını vurguladıklarını Başkan Kul “Bu sinerjiyi devam ettireceğiz. Çünkü biz birlikte beraber çalışıyoruz. Koyduğumuz hedefe hep birlikte gidiyoruz. Biz birlikte Terme’mizi güzelleştirmek ve hizmet için çalışıyoruz. Bizim yönetim anlayışımız, paylaşmak ve Terme’ye hep birlikte hizmet etmek. Biz bir aileyiz. İşçimizin alnının teri kurumadan maaşlarını ve tüm alacaklarını zamanında ödemekteyiz. Çalışan işçimizin bizden bir kuruş alacağı yok. Her türlü hak edişleri de zamanında ödüyoruz. Bu anlamlı ziyaretten dolayı hepinize teşekkür ediyorum, kazasız belasız çalışmak cümlenize ve cümlemize nasip olsun” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şenol Kul, Sendika Başkanı İlyas Yiğit ve Belediye çalışanlarına tatlı ikramında bulundu.

adminadmin