Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-04-2019 10:40   Güncelleme : 15-04-2019 10:40

İshak Taşçı, Atakum Belelediyesi’ndeki İşçi Kıyımı Hakkında Konuştu

​Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’den, Atakum’a Bahar Değil, İşssizlik Geldi’ başlıklı haberimiz hakkında yaptığı açıklamaya İshak Taşçı’dan açıklama geldi.

İshak Taşçı, Atakum Belelediyesi’ndeki İşçi Kıyımı Hakkında Konuştu

Deveci açıklamasında, Atakum Belediyesi’nin, seçim takvimi ve adaylar açıklandıktan sonra, son iki ay içinde, oy kazanma saikiyle çok sayıda işçi aldığını belirterek, “Atakum Belediyesi İmar İnşaat Şirketi son dört aydır çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor, yaklaşık 30 milyon kamu, 15 milyondan fazla piyasa borcu var; elektrik su parasını dahi ödeyememiş.
Bu durumu ilçe başkanı olduğum ve Belediye Başkanı adayı olduğum dönemde anlattım; o günlerde bu sorunları görmeyen bazı basın organları bu gün doğrulatmaya bile ihtiyaç duymadan haber yapabilmektedirler.
İki taraf yönünden de etik olmayan, liyakat ilkesine uymayan ve Halk iradesini değiştirmeye yönelik bir haksız işlem düzeltilmiştir. Basında belirtilen sayı çok abartılıdır” demişti.

İSHAK TAŞÇI NE DEDİ

Diğer yandan Atakum eski Belediye Başkanı İshak Taşçı Atakum Belediyesindeki iş kıyımı hakkında açıklama yaptı.

Taşçı açıklamasında,

“Atakum Belediyesinde 50’ye yakın işçinin işten çıkartıldığını öğrendim. Çıkartılan işçilerin kimler olduklarını bilmediğim için, ne zaman işe alındıkları hakkında da net bir bilgi sahibi değilim. Ancak son dönemde işe alınmış da olabilirler. Zira Atakum İlçesinde son dönemde açılışını gerçekleştirdiğimiz çok sayıda tesis var. Haliyle bu tesislerde çalışması için de çok sayıda işçi, yine son dönemlerde işe alındı. Gerçekleştirilen işe alımların, bir siyasi hamle olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Açılışı gerçekleşen tesisler, tamamlanan projelerde çalıştırılmak üzere eleman alımı son derece normal bir haktır.

Aynı şekilde Atakum İmar İnşaat Şirketine yönelik belirtilen borç miktarı ile ilgili de çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Şirket yönetiminden son aldığım bilgi doğrultusunda, borcun 15 Milyon TL civarında olduğunu öğrendim. Atakum İmar İnşaat Şirketinin, büyük ve kapsamlı tesisleri bünyesinde barındıran, 750 kişiyi istihdam eden bir şirket yapısı olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor”

adminadmin