Ekonomi
Giriş Tarihi : 10-02-2018 09:53   Güncelleme : 10-02-2018 09:53

İŞKUR Personel Alım İlanı 83 bin 707’ye ulaştı

Kamu kurumları ve özel sektör firmaları Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile personel alımlarına devam ediyorlar.

İŞKUR Personel Alım İlanı 83 bin 707’ye ulaştı

Özellikle 2017 yılında başlayan ve 2018 yılında da devam edeceği duyurulan istihdam seferberliği kampanyası kapsamında verilen destekler, firmaların iş ilanlarını Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yapmalarına neden oluyor. İşkur üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarını haberimizde değerlendiriyoruz.

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorunun çözülmesi adına hayata geçirilen istihdam seferberliği kampanyasının devam edeceğinin açıklanmasının ardından çok sayıda özel sektör firması personel alımlarını Türkiye İş Kurumu aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Özel sektör firmalarının yanı sıra bazı kamu kurumları da personel alımlarını İşkur üzerinden yayımladıkları ilanlar ile adaylara duyuruyor.

Kamupersoneli.net olarak bu haberimizde siz okuyucularımıza Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarını ve en çok alım yapılan meslek gruplarını değerlendiriyoruz.

İŞKUR ÜZERİNDEN 83 BİN 700 PERSONEL ALIM İLANI YER ALIYOR

2017 yılı başında uygulamaya başlanan ve işsizlik sorununun çözülmesi amaçlanan kampanya kapsamında Türkiye İş Kurumu personel alımı yapan şirketlere destek vermeye başlamıştı. Bu bağlamda söz konusu destekten faydalanmak isteyen çok sayıda kurum personel alım ilanlarını İşkur üzerinden yayımladı.

Binlerce özel sektör firması ve kamu kurumu tarafından yayımlanan ilanların geneline bakacak olursak, İşkur üzerinden Türkiye geneli çok sayıda şehirde ve çeşitli kadrolarda 83 bin 703 personel alım ilanı yayımlandı.

Peki Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan 83 bin 703 personel alım ilanı en çok hangi meslek gruplarında yapılıyor. İşte detaylar,

İŞKUR ÜZERİNDEN EN ÇOK HANGİ MESLEK GRUPLARININ İLANLARI YER ALIYOR

Türkiye İş Kurumu'nun internet sayfası üzerinden yayımlanan bilgilere göre, büyük bir çoğunluğu özel sektör firmaları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında en çok şu meslek grupları aranıyor.

İşkur'un istihdam ve ilanlara ilişkin verilerin yer aldığı internet adresinde paylaşılan yer alan bilgilere göre, 2018 yılının Şubat ayında en fazla ilana sahip meslek grubu Beden İşçisi kadrosu oldu. Söz konusu kadro için yayımlanan ilanlar İşkur'da yer alan tüm ilanların neredeyse 4'te birini kapsıyor. İşkur üzerinden Beden İşçisi pozisyonu için 23 binden fazla ilan bulunuyor.

Söz konusu kadrosunun dışında ise diğer dikkat çeken alım ilanlarına baktığımız zaman Büro Memuru kadrosu için, 1331 personel alım ilanı yayımlandığını görürüz.

İşkur'un internet sayfasında yer alan diğer dikkat çeken kadrolar ve alım yapılacak personel sayıları ise şu şekilde, Garson kadrosunda 2417 personel alım ilanı, Şoför kadrosunda 1200'den fazla personel alım ilanı, 1086 Gaz Altı Kaynakçısı personel alım ilanı, Makineci (Dikiş) kadrosu için 2318 ilan, Reyon Görevlisi 1168 ilan, Satış Danışmanı / Uzmanı 3540 ilan, 1181 Ön Muhasebesi, 2344 Temizlik Görevlisi ve 1900 Güvenlik Görevlisi ilanı yer alıyor.

İŞKUR PERSONEL ALIM İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kamu kurumları ve özel sektör firmaları tarafından İşkur'un internet sayfası üzerinden yayımlanan personel ve işçi alım ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını kurumun internet sayfası üzerinden yapabilirler.

İnternet üzerinden başvuru yapmak için adayların öncelikle Türkiye İş Kurumu'nun internet adresine üye olmaları gerekiyor. Gerekli bilgileri kurumun web sayfasına giren adaylar üyelik işlemlerini tamamlayabilirler. Üyelik işlemini tamamlayan adaylar, kurumun internet sistemine Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile giriş yaparak burada yayımlanan İş ilanlarını görüntüleyebilirler.

Söz konusu ilanlara başvuruda bulunmak isteyen adaylar, inceledikleri ilanda belirtilen şekilde başvurularını yapabilirler.

Kamupersoneli.net - ANKARA

adminadmin