Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-11-2017 09:38   Güncelleme : 20-11-2017 09:38

İŞKUR’un içini kim boşalttı!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Sayıştay tarafından hesap incelemesine tabi tutulduğunu ve yapılan inceleme sonucunda bir çok usulsüzlük tespit edildiğini söyledi.

İŞKUR’un içini kim boşalttı!

Suriyeli mültecilerin entegrasyonu için kuruma gönderilen paranın ve bu bütçeyle yapılan harcamaların da kayıt altına alınmadığını belirten Akcagöz, “İŞKUR’da bir şeyler dönüyor. Bizzat Sayıştay denetçileri, İŞKUR’un mali rapor ve tablolarının doğru ve muteber bilgi içermediğini söylüyorlar. Ayrıca göçmenler için Avrupa Birliği ile yaptığımız anlaşmaya göre, kaçak gelen göçmenlerin Türkiye’de kalması karşılığı AB’den aldığımız paraların da kaydı kuydu yok. Kamu kurumlarının, her zaman hesap verebilir durumda olması ve mali konularda saydam olması esastır. Suriyeliler için gelen paralar nerde ve kimin cebinde? Kayıtsız ve plansız bir devlet kurumu, batmaya mahkumdur. Sayıştay’ın bu raporu, gazete haberi olarak kalmamalı, gereği yapılmalıdır.” dedi.

Ortaya çıkan usulsüzlükle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın da derhal harekete geçmesi gerektiğini savunan Tufan Akcagöz, “Ortada açıklanabilir ve makul görülebilir bir hesap yok. Gelen para var ama kaydı yok. Havuz medyasında bunun haber değeri de yok. Herkes görmezden gelse bile, Cumhuriyet Savcılığı bu olaya kayıtsız kalmamalı ve konuyu soruşturmalıdır. Gelen para, az buz değil, milyonlarca avro. Anlaşılıyor ki, muhasebeleştirilmemiş. Göçmenler için gelen para ortada yok. İŞKUR’un içini kim boşalttı? Eskiden SSK şöyleydi böyleydi diye maval okuyacaklarına, yakına baksınlar. Alın işte bir devlet kurumu ve hali ortada. Biri çıksın da hesap versin. Hadi Cumhurbaşkanı konuşmaz, Başbakan da öyle. Bari Bakan çıksın da bu konuda iki kelam etsin. O da yok. Vah ülkem vah.” diye konuştu.

adminadmin