Fikir
Giriş Tarihi : 13-05-2017 09:40   Güncelleme : 13-05-2017 09:40

İslamofobi diye bir şey yoktur İslam Düşmanlığı Vardır!

En başta şu “fobi” kelimesine bakalım. Yunan mitolojisinde savaş putu olan Ares ile güzellik ve aşk putu olan Afrodit’in veledi zinalarından biri olan Fobos diye bir put var. Komik ama bu Fobos veledi zina olduğu için Olympos’un büyük putlar dairesine kabul edilmemiştir. Romalılar’ın Timor dediği bu Fobos da güya korku putu. Fobi kelimesinin kökü Latince işte bu Phobos yani korku putunun adından gelmektedir.

İslamofobi diye bir şey yoktur İslam Düşmanlığı Vardır!

Bir insanın gereğinden daha fazla korktuğu ve korkusunu yenemediği hallere “fobi” deniliyor. Örneğin, her insan örümcekten korkar çünkü örümcekler tehlikelidir. Bu korku normal kabul edilir. Ancak bu korku çok fazla olursa ve kişi kendini örümceklere karşı savunmasız hissederse bunun adı araknafobi yani örümcek korkusu oluyor. Bu yükseklik için de böyledir. Yükseklikten herkes korkar, bu normaldir çünkü yükseklik tehlikelidir. Eğer korku çok yüksekse insan yüksekten aşağıya baktığında nefes almakta zorlanıyor, kendini kontrol edemiyorsa bunun adı akrofobi yani yükseklik korkusu oluyor. Silahlardan aşırı korkmaya ballistofobi, denizde boğulmaktan aşırı korkmaya hidrofobi denildiği gibi fobilerin hepsinin altında gerçek bir tehlike vardır ancak hasta, korkunun dozunu aştığı için fobi sahibi olmuştur.

Peki İslamofobi dediğinizde bunun altında tehlikeli olan ne? (Hâşâ estağfirullah) burada İslam için tehlikeli demiş oluyoruz; öte yandan da İslamafobi hastası için de tehlikeyi olması gerekenden fazla abartmış demiş oluyoruz. “Kork ama kendini savunmasız hissetme, kork ama bu tehlikeyi abartama, İslam tehlikeli ama sen bu tehlike karşısındaki korkuya teslim olma” diyerek tedavi mi edeceğiz?

Bir diğer boyutu ise, Siyonist Yahudiler insanlık tarihinin en korkunç, en barbar ve en sinsi kavmi olmasına rağmen yani korkulacaksa haklı olarak Siyonistler’den korkmamız gerekirken, niye “Judeophobia” (Yahudifobi) demiyoruz da Yahudi karşıtlığı anlamında “Antisemitik” diyoruz?

İslamofobi diye bir şey yoktur; çünkü İslam korkulacak bir şey değildir. 1400 yıldır olan şeyin adı İslam düşmanlığıdır ve her fırsatta Müslümanlar’a saldıranların, iftira edenlerin, karalayanların yaptığının adı “Antiislamic” yani İslam karşılığıdır. İslam karşıtlığıyla gerçek mücadeleye; yaranmaya tenezzül eden diyalogcu münafıkların uydurması İslamofobi zırvasını terk ederek başlamalıyız. İslamofobi diye bir şey yoktur; İslam düşmanlığı vardır…

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin