Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-12-2019 11:58   Güncelleme : 14-12-2019 11:58

İsmail Uyanık’tan maaş itirafı!

İlk kez Akasyamhaber tarafından gündeme getirilmiş olan Samsunspor Derneği Başkanı İsmail Uyanık’ın, Yılport Samsunspor A.Ş’tan 50 Bin TL maaş aldığı gerçeğini İsmail Uyanık itiraf etti.

İsmail Uyanık’tan maaş itirafı!

Uyanık haberimizin ardından “Samsunspor A.Ş.’den 60 bin lira değil, 5 bin lira maaş alıyorsam aldığım tüm parayı hayır kurumuna bağışlamaya hazırım” diyerek maaş aldığını yalanlamıştı.

Samsunspor Derneği Başkanı İsmail Uyanık, bir basın toplantısı düzenleyerek Yılport Samsunspor A.Ş'den 50 bin lira maaş alması ile ilgili gündeme getirilen iddialara cevap verdi;

ŞİRKET ORTAĞI OLDUĞUM İÇİN O PARA GÖNDERİLDİ

Yılport Samsunspor A.Ş'de iş başı yapması sonrası Yüksel Yıldırım'ın kendisine şirketin ortağı olması nedeniyle 2018 Ağustos ayından itibaren ayda 50 lira gönderdiğini belirten İsmail Uyanık,  "Benim burada bütün mesaimi geçirmem ve burada yaptığım işlerden ve şirketin ortağı olmam hasebiyle bir gelir elde etmem gerektiğini söylediler.  Geçen senenin 2018'in Ağustos ayından itibaren ayda 50 bin liralık maaşın, bir maaşda değil Yüksel Yıldırım tarafından ortaklar arasında bir maddi bir katkıyı kabul ettim.  15 sene bu kulüpte başkanlık yapmış biri olarak bununda bu şekilde afişe edilmesi durumunda bununda çok kabul edilebilir bir durum olmayacağını söyledim ve ben bunu istemem dedim. "

2019 AĞUSTOS AYINDA MAAŞ ALMAYACAĞIMI SÖYLEDİM

"İkinci yada üçüncü ayda piyasada rakamlar abartılı bir şekilde konuşulmaya başlandı. Fakat daha sonra bu paranın verilmekte zorlanılacağı söylendi bu paranın artık  şirket tarafından verilmesi gerektiği söylendi. Ben de bu maaş yüzünden mi kendimi ezik hissediyorum duygusu ile 2019 Ağustos ayında bu maaşı almayacağımı söyledim. Bu bir buçuk senede 600 bin liralık ortaklığa para gönderilmiş. Bunları ben geri vermeyi hayal

etmiştim ama bugün bu hayalimi gerçekleştiremeden ayrılmak durumundayım."

BORCU ÖDEYECEĞİM

"600 bin lira birde 75 bin lira para gönderilmişti buda konuşulabilir o 75 bin lira Samsunspor için benim harcadığım paranın karşılığı olarak gönderildi. Bu 600 bin lirayı Umarım Allah bana  nasip eder en kısa zamanda kendilerine iade ederim."

O SÖYLEMEDİ AMA SÖYLEMEDEN BEN SÖYLEYİM

Yüksel Yıldırım'dan iki sene önce dostlukları gereği 200 bin dolar borç aldığını da vurgulayan İsmail Uyanık,  Nuri Asan Tesislerinde düzenlediği toplantıda şunları dile getirdi.

"Yüksel beyle dostluğumuz gereği bundan iki sene önce de  o henüz söylemedi ama bu tarzla onuda günün birinde söyleyebileceğini düşünüyorum o söylemeden ben söyleyim. 200 bin dolar kendisinden senet karşılığı alınmış bir borcum var. En kısa zamanda 600 bin lira ile 200 bin dolar borcu ödemeyi Allah bana nasip etsin.  Maaş alıyor musunuz lafı gündemi geldiğinde herkes maaş alsın denildiği dönemde benim aslında maaş almadığım dönemdi. O dönem onu konuşurken aslında dönüp geçmişte böyle bir olay oldu diye bunu keşke anlatsaydım diye düşündüğüm bir olay.  Bunlar mahrem konular bu kadar ulu orta konuşulmaz, bunu verirlerken de bu senin hakkın asla böyle şeyler konuşulmaz diye konuşulduğu için ben bu konuları bu kadar söylemek istememiştim. "

adminadmin