Güncel
Giriş Tarihi : 02-07-2015 16:00   Güncelleme : 02-07-2015 16:00

İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesi

SAMSUN (AA) - MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, AK Parti'nin adayı olan İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı olmasının çok normal, çok doğal bir sonuç olduğunu kaydetti

İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesi

SAMSUN (AA) - MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, AK Parti'nin adayı olan İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı olmasının çok normal, çok doğal bir sonuç olduğunu kaydetti.

Süslü, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM başkanlığı seçimini değerlendirerek İsmet Yılmaz'ın devletin bir numaralı adamı olarak her siyasi partiye eşit mesafede görev yapması temennisinde bulundu.

Meclis başkanlığı seçimleri sonrası MHP'nin dik duruşuna karşı yapılan eleştirilere anlam veremediğini belirten Süslü, bu duruşu diğer partilerden de beklediklerini kaydetti.

Meclisteki sandalye dağılımına bakıldığında birinci partinin AK Parti olduğuna işaret eden Süslü, "Dördüncü turda en çok oy alan partinin adayının meclis başkanı olması kaçınılmazdı. Şu ana kadarki görünen tabloda da AK Parti'nin adayı olan İsmet Yılmaz'ın meclis başkanı olması çok normal, çok doğal bir sonuç" ifadelerini kullandı.

MHP'nin şartlar ne olursa olsun her zaman dik duruş sergileyerek ilkelerinden taviz vermeyeceğini vurgulayan Süslü, şunları aktardı:

"Fakat çok farklı, hiç yan yana gelmeyeceği belli olan siyasi partileri bir araya getirmeye çalışan bazı dinamikler var. Tabi bunların biz farkındayız ve onlarla bir araya gelmeyeceğiz ama bakıyorsunuz ki 'düşmanımın düşmanı dostumdur' mantığında hareket ederek birbirlerini destekleyen siyasi partileri de Türk milleti görüyor."

adminadmin