Dünya
Giriş Tarihi : 15-07-2014 10:25   Güncelleme : 15-07-2014 10:25

İSRAİL RAMAZAN'DA VURUYOR

Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlarını artıran İsrail, "acımasızca, uzun bir saldırı" kararı aldı. Gazze'nin çevresini kuşatan İsrail askerleri kara harekâtına hazırlanıyor. Gazze halkı sahurlara bombayla uyanıyor.

İSRAİL RAMAZAN'DA VURUYOR
Filistin ile İsrail arasında 12 Haziran'dan bu yana yaşanan gerginliğin önüne geçilememesi nedeniyle Gazze'de 3'üncü intifada endişesi arttı. İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne karşı günlerdir süren operasyonlarını dün denizden ve havadan artırdı. İsrail ordu sözcüsü, "Koruyucu Sınır" ismini verdikleri operasyonlarında kara harekatının da masada olduğunu bildirdi. Gazze Şeridi'nin 40 kilometrelik çevresine yüzlerce İsrail askeri yerleştirildi. 40 bin yedek asker de, göreve çağrıldı. Gazze'de pazartesi gecesi 50 hedefe düzenlenen hava saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 20 kişi yaralandı. Dünkü saldırılarda 7 kişi yaşamını yitirdi. İsrail'in güvenlik kabinesinden de "acımasızca uzun bir saldırı" kararı çıktı. Başbakan Binyamin Netanyahu askeri operasyonların uzun süreceğini söyledi. İsrail'in son iki günde düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 20'ye, yaralı sayısı 98'e yükseldi.
 
* * *
 
Gazze'ye yönelik saldırılarda bilanço ağırlaşıyor /  Yeni Şafak
 
İsrail ordusu, havadan ve karadan Gazze'ye saldırmaya devam ediyor. Pazartesi gününden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik başlatılan askeri operasyonda 200 hedef vurulduğu belirtilirken, bir gün içinde 24 Filistinlinin öldürüldüğü ifade ediliyor.
 
* * *
 
Bu anlayış işgali savunmak demek /  Yeni Şafak
 
İki günde 20 cana kıyan İsrail'in katliamlarına karşı tarafsız kalmaya çağıran Ekmeleddin İhsanoğluna cevap Davutoğlu'ndan geldi: Tarafsız kalmak işgalin yanında yer almaktır.
 
* * *
İsrail Gazze'ye hava saldırılarını artırıyor / The Wall Street Journal
 
8 Temmuz 2014
 
İsrail Salı günü Filistinli militanlara ve bölgedeki altyapılarına karşı uzun bir operasyonun başladığını ilan etti ve Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları artırdı.
 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı hava saldırılarında en az 50 kişinin de yaralandığını bildirdi.İsrail savaş uçakları 50 bölgeye saldırı düzenleyip en az 5 Filistin vatandaşını öldürdü. İsmini vermeyen İsrail yetkilileri Başbakan Benjamin Netanyahu hükümetinin Gazze'yi yöneten İslamcı hareket Hamas'a karşı kollarını sıvadığını ifade etti.
 
İsrail, savaş uçaklarının sivil mahallelerde bulunan ve Hamas tarafından kontrol edilen askeri üsleri hedef aldığını açıkladı. Hava saldırılarının aynı zamanda İsrail'e roketlerin atıldığı alanları hedef aldığı belirtildi. İsrail bu saldırıların Filistin bölgesinden son 20 ayda yapılan en yoğun roket saldırılarına bir cevap olarak düzenlendiğini bildirdi.
İsrail yetkilileri Pazartesi günü Gazze Şeridi'nden 85'in üstünde roketin atıldığını belirtirken Hamas da ilk kez yapılan saldırıların bir kısmını üstlendi.
 
İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurmaya devam ederken İsrail ordusu yakın bir zamanda çağırdığı 1500 yedek askerin üstüne birkaç bin yedeği daha orduya çağırdı. Bu askerler İsrail'in Gazze ile 58 kilometrelik sınırını kontrol eden Güney Kuvvetleri'ne katılacak.
İsrail ordusu sözcüsü Libby Weiss, ordunun Hamas'a uzun süreli bir saldırı yapacağını açıkladı.
 
Weiss, "Bu kısa bir operasyon olmayacak. Bir gece sürüp bitmeyecek," ifadesini kullandı.
İsrail kuvvetleri Gazze'ye son 5 yıldaki üçüncü büyük çaplı askeri operasyona hazırlanırken İsrail hükümet yetkilileri daha kısıtlı bir hedef belirledi: Hamas'ın askeri altyapısını çökertip Kasım 2012'deki son büyük askeri operasyondan beri Gazze-İsrail sınırında kaçan huzuru tekrar onarmak.
 
Netanyahu Hamas'ın kökünü kazımak için yeni çağrılar yapıyor. İsrail otoriteleri Batı Şeria'da kaçırılıp öldürülen 3 İsrailli gencin ölümünden Hamas'ı sorumlu tutuyor.
 
12 Haziran'da İsrailli gençlerin esir alınmasından sonra İsrailli güvenlik kuvvetleri Batı Şeria'daki Hamas üyelerini hedef alan operasyonlar düzenlemişti.
 
İsrail saldırılarına cevap olarak Filistin İslami Cihat Örgütü'nün de içinde bulunduğu Gazze'deki küçük örgütler İsrail'in güneyine roket saldırıları düzenlemişti.
 
Filistinli örgütler geçen Çarşamba bir Filistinli gencin kaçırılıp yakılarak öldürülmesinden sonra saldırılarını artırdı. İsrail polisi Filistinli gencin İsrailli gençlerin intikamını almak için yakılarak öldürüldüğünü düşünüyor. Filistinli genci yakarak öldüren 6 İsrailli şüpheli gözaltına alındı.
adminadmin