Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-12-2017 09:38   Güncelleme : 13-12-2017 09:38

İsrail varlığını bize borçludur!

Varlığını cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’na borçlu olan İsrail, geçmişi unutmuş olacak ki Müslüman âlemine düşmandır. Avrupa’da karada yaşamalarına izin verilmemiş denizlerde yaşamaya mecbur edilmişlerdir.

İsrail varlığını bize borçludur!

Elhamra Kararnamesi:

 Kastilya ve Leon Kraliçesi I. İsabel ile Aragon Kralı II. Ferdinand tarafından 31 Mart 1492'de Elhamra Sarayı'nda imzalanarak ilan edilen ve İspanya'da yaşayan Yahudilerin kovulması kararını, maddeleriyle birlikte ifade eden vesikadır.

Bu kararnameye göre Yahudi dinine mensup olan ya da kökenleri bu dine inanmış halka dayanan herkes İspanya'yı terk edecek; yanına altın, para vb. ziynet eşyası almayacaktır.

Kararnamenin muhataplarına ülkeyi terk etmek için 31 Temmuz tarihine kadar süre tanınmış ve bu süre sonunda da ülkeyi terk etmeyenlerin idam edileceği belirtilmiştir!!!

Bu tarihten bir yıl sonra yine II. Ferdinand'a ait olan Sicilya (1493), yaklaşık beş yıl sonra da Portekiz (1497) aynı uygulamayı gerçekleştirecektir.

Osmanlıda Kısaca Yahudiler:

Hz. Fatih Sultan Muhammed’in İstanbul’u feth ettiğinde Haliç'in iki yakasında da Yahudiler yaşamaktaydılar. Hz. Fatih onlara toleranslı davranmış ve dinlerini yaşamalarına, ticaret yapmalarına izin vermiştir. Tıpkı Hristiyanlara izin verdiği gibi.

Sultan II. Bayezid Han dönemin de ise,  Yahudilerin İspanya'dan Osmanlı topraklarına getirilmesiyle görevlendirilen Kemal Reis, Yahudileri donanma kadırgalarıyla Osmanlı topraklarına taşımış ve İspanya’nın zulmünden kurtarmıştır!!!

Yavuz Sultan Selim Han Mısır’ı fethettiğinde, Mumlukluların yönetimi altında bunalan Yahudiler de büyük bir rahata kavuştu.

Bazı Avrupalı tarihçiler ''XVI. asra'' Sultan Süleyman Asrı veya Türk Asrı derlerdi. Osmanlı İmparatorluğu'nun en parlak devri olan Kanuni Sultan Süleyman Han’ın padişahlık dönemi aynı zamanda Yahudilerin de altın çağı olmuştur. Bu gün altın çağları olduğu gibi.

Yahudiler Osmanlı İmparatorluğu topraklarında daima iyi hayat yaşamışlardır. Osmanlı da her zaman gayri Müslimler herkes gibi eşit muamele görmüştür!

 (Bu durum başka imparatorluklarda görülmez)

Tanzimat Fermanı’nda  (Gülhane Hatt-ı Şerif-i) Osmanlı İmparatorluğu’nda kanun önünde herkesin ırk, din ayrılığı gözetmeksizin eşit olduğu görülmektedir!

 (Bu durum da başka imparatorluklarda görülmez)

Eğer biz Müslümanlar; Hristiyanlar gibi Yahudi düşmanlığı yapacak olsaydık bu gün Yahudi ırkı diye bir ırk konuşuyor olmazdık!!!

Anlaşılan o ki biz Müslümanlar her zaman olduğu gibi insanlığımızı yapmışız bu gün insanlık dışı davranışlar yapan İsrail’dir.

İsrail’le Bütün İlişkiler Kesilmeli:

Türkiye 2016’da İsrail’le yapılan anlaşma ile girilen normalleşme sürecini tekrar askıya almalı. Hatta bitirmeli!

Biz ne İsrail’e, ne ABD’ye nede batı dünyasına muhtaç değiliz. Biz kendi değerini bilen bir ülke değiliz ne yazık ki. Eğer bilecek olursak harikalar yaratacak bir ülkeyiz. Tıpkı geçmiş yüzyıllarda olduğu gibi.

Kalın sağlıcakla.

Araştırmacı - Yazar

Ahmet Öztürk

[email protected]

 
adminadmin