Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 24-07-2017 11:57   Güncelleme : 24-07-2017 11:57

İsrail’in Mescid-i Aksa Ablukası

Müslüman kanı dökmeden duramayan işgalci İsrail yine Filistin’i kana buladı. Kadın, erkek, çocuk ayırt etmeden orantısız güç kullanarak ABD Polisi’ne rahmet okutan İsrail yine Müslümanlara zulüm ediyor.

İsrail’in Mescid-i Aksa Ablukası

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail zulmüne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışında laf eden bir lider yok mu arkadaş?

Erdoğan, "İsrail Cumhurbaşkanı ile dün akşam görüştüm. Yarın Cuma, bu işe müdahale edin dedim. ‘'Biz terörizm ile mücadele ediyoruz’’ dedi. Bu insanlar kendi kutsal mekânlarına gidiyorlar. Bunlara terörist diyemezsiniz. Biz Türkiye'de asla sinagoga giden insana terörist demedik. Şiddete karşıyız ama bırakında bu insanlar rahatlıkla ibadetini yapsınlar. O metal parmaklık arasına onları sokma, arama bunlar olacak iş değil. Ne kadar ısrar ettiysek ‘’elimizden geleni yapacağız’’ dediler ama bugün maalesef böyle bir müdahalede bulundular. Biz sonuna kadar hakkımızın ve haklarımızın savunucusu olacağız. Biz zalim hükümdarlar karşısında susmayı zulüm addediyoruz. Buna da asla katlanamayız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin’i savunmuştur.

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal dedektörler yerleştirmesini haklı olarak protesto eden Filistinli kardeşlerimize, işgalci İsrail’den sert müdahale sonucu 3 Filistinli Müslüman katledildi.

Filistin Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs ve Batı Şeria'da şu ana kadar yaşanan olaylarda yaralı sayısının 391 olduğu belirtildi.

Kudüs'te yaşanan olaylarda 109 Filistinlinin, Batı Şeria'nın farklı noktalarında yaşanan olaylarda ise 282 Filistinlinin İsrail askerlerinin kullandığı ses bombası, gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba ile yaralandığı aktarıldı.

Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını Pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurduğu metal dedektörler vasıtasıyla Aksa Vakfı tarafından kontrol edilen Harem-i Şerif'te egemenlik sağlamak istiyor.

Filistin halkı, metal dedektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil Aksa üzerinde hâkimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor. İsrail'in, Aksa'yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfı'na danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabul edilmesi halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa'nın zamansal ve mekânsal olarak bölünüp Yahudilere tahsis edilmesinden ve ellerinden alınmasından haklı olarak endişe ediyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörler kalkana kadar İsrail ile tüm ilişkileri askıya aldıklarını" açıkladı.

Sevgili okurlar, bunca zulme halen sessiz kalanlar vicdanlarına karşı insanlık suçu işliyor. Söz konusu ölen Müslümanlarsa ses çıkaran yok buna ne yazık ki ben Müslümanım diyen bir sürü insan, bir sürü ülke var. Katar’a ambargo koyan Müslüman ülkelerin ne yapacağını merakla bekliyorum.

Araştırmacı - Yazar

Ahmet ÖZTÜRK

Kalın sağlıcakla.

[email protected]

 
Recep YAZGANRecep YAZGAN