Genel
Giriş Tarihi : 11-09-2019 09:01   Güncelleme : 11-09-2019 09:14

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sahte Mason Belgesi Samsun Şafak Locası’ndan çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafları ile oynanarak düzenlenen sahte ‘masonluk’ belgesi Samsun Şafak Locasından çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sahte Mason Belgesi Samsun Şafak Locası’ndan çıktı!

İmamoğlu’nun seçim kampanyası sorumlusu Necati Özkan’ın gündeme taşıdığı belge ile İmamoğlu MASON ilan edilmek istendi. İmamoğlu’na ilişkin sahte belgelerin gündeme gelmesinin ardından ‘Mason diplomasının’ sahibi Hürol Taşdelen diplomanın aslını paylaşarak açıklamada bulundu.

Mason diploması diye gündeme gelen belgenin gerçek sahibi Hürol Taşdelen açıklamasında, ”Sayın Ekrem İmamoğlu‘nun Mason diploması diye sanal ortamlarda dolaştırılan MASON üstad diploması sahtedir ve aslı bana ait…” ifadesini kullandı.

HÜROL TAŞDELEN’İN YAZILI AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

”Sayın Ekrem İmamoğlu‘nun mason diploması diye sanal ortamlarda dolaştırılan mason üstad diploması sahtedir ve aslı bana ait olup, aşağıda aslını yayımlıyorum.

Bu alçak iftira için benim mason diplomamı fotoşop yapan trollerin kara cahil ve zeka yoksunu oldukları o kadar açık ki;

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası (HKEMBL) bünyesinde olan Şafak Muh. Locası, Ankara ‘da 2001 tarihinde kurulmuştur.

2001 tarihinde kurulmuş bir locada, bir kişi 1995 tarihinde Üstad derecesini alması mümkün olabilir mi? 1995 ‘de daha Şafak locası ortada bile yok.

Mason yaşadığı şehirde bir locaya üye olur. Sn. İmamoğlu Ankara ‘da hiçbir zaman yaşamamışken, İstanbul ‘da onlarca mason locası varken, Ankara da 2001 ‘de kurulmuş bir locaya üye olamaz.

Ortada dolaştırılan diplomanın aslı bana aittir ve aylar önce bana ait sanal ortamımda yayımladım. Oradan kopyalayıp, sahtekarlık yapmışlar. Mason diploması üzerinde fotoğraf yoktur ayrıca.

Benim diplomamın sayısına bakarsanız, sayısını bile değiştirmeyi akıl edememişler. Tüm belgeleri aşağıda sunuyorum. Kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Akasyamhaber Merkezi Samsun olmak üzere kurulmasına karar verilen Şafak Locası hakkında 03.12.2018 tarihinde şu bilgileri vermişti;

MASONLAR ŞAFAK LOCASINI NEDEN AÇAMADI!

Masonların Karadeniz örgütlenmesi olan ve Merkezi Samsun olacağı öngörülen Şafak Locası 20 yıldır açılamadı.

Samsunlu Masonlar tarafından kurulabilmesi için çok uğraşılan fakat bir türlü Ankara’dan Samsun’a taşınamayan Şafak Locası uzun yıllardır Ankara locasında faaliyetlerini sürdürüyor.

AK Parti’nin Samsun’da sürekli yüksek oy almasından ve bütün resmi kurumlarda söz sahibi olmasından tedirgin olan Samsunlu Masonlar aynı zamanda Samsun yerel basının çok fazla Mason muhalifi olmasından da rahatsız oldular.

Karadeniz Mason yapılanması ve merkezi Samsun olan Şafak Locası’nı kuramayan Samsunlu Masonlar şu an Ankara Mason Locası’nda faaliyet yürütüyor.

Ankara Locası’nda veya farklı localarda faaliyet yürüten Samsun Şafak Locası mensupları arasında beyaz eşya ticareti yapan E.B.U, Migros üst düzey yöneticisi G.K, Ambalaj sanayicisi M.C.E, geçen yıl vefat eden Psikiyatr N.A yer alıyordu.

Samsun’da açılması öngörülen ve Masonların Karadeniz yapılanması olan Şafak Locası 1999 yılında kuruluş çalışmalarına başlamış ve 40 kişilik sayıya ulaşmıştı.

SAMSUN MASONLARININ KURMAYA ÇALIŞTIĞI ŞAFAK LOCASI HAKKINDA YENİ BİLGİLER!

​Akayamhaber, Masonların Karadeniz örgütlenmesi olarak kurulan ve Merkezi Samsun olması öngörülen Şafak Locası hakkında 08.12.2018 tarihinde yeni bilgilere ulaşarak okurlarıyla paylaşmıştı:

ROTARY VE LİONSLAR OLARAK DEVAM EDİYOR

Samsun da Osmanlı dönemimden itibaren Masonlar gizli gizli örgütlenmeye başladı. Mason locaları kapatılınca uzun bir sessizliğe gömülen Şafak Locası 1990 yılından itibaren yeniden yapılanabilmek için hareketlenmeye başladı.

Şafak locası nihayet kendini feshederek Ankara Locası’na iltihak etti.

Samsun’da Rotary ve Lionslar olarak çalışmalarına devam ediyor.

Samsun Şafak Locasının kurucu lideri geçen yıl vefat eden Psikiyatr Nejat A., liderlik görevini halen Migros’ta üst düzey yönetici Cengizhan E. Devam ettiriyor.

Samsun’dan Ankara Locasına devam eden fakat Şafak Locasına kaydolmayan bir isim var O da beyaz eşya ticareti yapan Emin B. U.

Emin B. U.  hakkında çok tutkulu olduğu ve yaşına rağmen her toplantı için Samsun’dan Ankara’ya gittiği notu da düşülmüş.

Şafak Locası'na bağlı olanların daha önce farklı localara bağlı oldukları ve bir çoğunun Sabetay, gizli Ermeni ve Rum oldukları da gelen bilgiler arasında.

Şafak Locası’nın kurucularının tamamı Samsunlu değil fakat zaman içerisinde Loca Yönetimi Samsunlulara geçmiş ve şuan itibariyle Şafak Locasına Ankara Locası öncülük yapıyor.

Samsunlu isimler ise Ankara Locasında Şafak Locası için çırak olarak alıp Mason yetiştirmeye devam ediyor.

Samsun’da açılması öngörülen ve Masonların Karadeniz yapılanması olan Şafak Locası 1999 yılında kuruluş çalışmalarına başlamış ve 40 kişilik sayıya ulaşmıştı.

LOCA TUTANAKLARI

Akasyamhaber Şafak Locası hakkında gizli belge ve tutanaklara da ulaştı.

İşte o gizli belge ve tutanaklara göre ŞAFAK Locası hakkında bilgiler;

Türk Masonluğunu Türkiye geneline yaymak gibi kutsal bir misyonu olan 170 numaraları Şafak Muhterem Locası, Evrim, Doğuş, Yunus Emre ve Kutup Yıldızı Muhterem Localarından 41 kişinin Ankara vadisinde 18 Şubat 2001’de kurulmuştur.

21’i Samsun’da ikamet eden kişilerden meydana gelen ve misyonundaki ilkadımı Samsun’da bir Loca açmak olan Şafak Muhterem Locası Hür Masonluk yolunda 18 Şubat 2001 Pazar günü saat 14.00’da ilk toplantısını yapmıştır.

Kurucu Üstad Muhterem Muhterem Ayhan Ö., 18 Şubat 2001 ile 26 Mayıs 2001 döneminde 2’si Samsun, 2’si Ankara’da ikamet eden 4 kardeş tekris edilerek İK tebenni ederek Locaya alınmış. İK başka locaya tebenni ederek ayrılmıştır. Locanın matrikül sayısı böylelikle 45’e ulaşmıştır.

ŞAFAK Muhterem Locası Nisan 2001 tarihinde gerçekleştirilen seçim sonucunda Üstad Muhteremlik görevini Uğur T. Kardeşe teslim etmiştir.

Üstad Muterem Muterem Uğur T Kardeş, 27 Mayıs 2001 – 24 Mayıs 2003 döneminde 13’ü Samsun’da 14’ü Ankara’da ikamet eden 27 Kardeş tekris edilerek locaya alınmış, 2 Kardeş gayrı muntazam ilan edilmiş, 1 kardeş başka locaya tebenni etmiş etmiş olup locadan ayrılmıştır.

Loca matrikül sayısı bu dönemde 69’ ulaşmıştır.

28 Ekim 2001 tarihinde ilk Tenue Blanche yapılmış, bu geceye Büyük Üstad En Muhterem Demir S Kardeş bir önceki Büyük Üstad En Muhterem Tunç T., büyük kurul üyeleri ve diğer muhterem Locaların eylemli ve Önceki Üstad Muhteremlerinin katılımıyle ilk beyaz gece kutlanmıştır.

20 Nisan 2003 tarihinde yapılan Loca seçimleri sonucunda Üstad Muhterem Muhterem Uğur T Kardeş 25 Mayıs tarihinde seçilmiş Üstad Muhterem Yıldırım D. Kardeşe görevi teslim etmiştir.

Üstad Muhterem Muhterem Yıldırım K. Kardeş 25 Mayıs 2003 döneminde 01 Mart 2004 itibariyle 2 kardeş tekris edilerek, 1 kardeş tebenni ederek, locaya katılmış ve matrükül sayısı 76’ya aktif üye sayısı 72’ye ulaşmıştır.

72 Kardeşten 32 Kardeş Samsun’da ikamet etmektedir.

Sahte Mason Diploması

Gerçek Mason Diploması

adminadmin