Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-07-2020 12:41   Güncelleme : 06-07-2020 12:41

İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi!

İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi!

En güzel sözlerin sahibinin, Allah’ın adıyla…

 

Mesafeli normalleşme süreci yaşamaya çalıştığımız yeni dünyaya alışmaya çalışırken, olumlu ve güzel haberler de  duymaya başladık.  Nedir efendim bu güzel haber? İki gün önce Numan Kurtulmuş Beyin bir açıklaması oldu. Son dönemlerde bayağı bir konu olan eleştirilen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili, ‘Sözleşmeden çekilme ile ilgili hazırlık yapılıyor. İstanbul Sözleşmesi, imzalanması yanlıştı. O zaman hangi usul ile yürürlüğe girdiyse aynı şekilde kaldırılacak.’ Dedi

 

 Bir yanda sevinç çığlıkları atılırken bir yanda da veryansın edenler, hatta her fırsatta alay ettikleri her türlü hakareti reva gördükleri bazı kimselerden konuya ilişkin yardım istemişler. Gözlerim yaşardı doğrusu…Her neyse  benim asıl üzerinde durmak  isteğim şey; bu gurubun sözleşme iptal edilirse ‘ Tüm kadınlar şiddet görür, yada şiddet görenler nereye gider’ diye bir endişe etmeleri.

 

Türkiye, sözleşmeyi  11 Mayıs 2011 tarihinde imzalamış, 14 Mart 2012 tarihinde ise onaylamıştır. Sekiz yıldır yürürlükte olan bir ilk Avrupa sözleşmesi olma niteliğini taşıyan Sözleşme, bugüne kadar Türkiye dahil Avrupa Konseyi üyesi 20 ülke tarafından onaylanmıştır. Buna mukabil Ülkenin durumu hiçte iyiye gitmemiş.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN