Fikir
Giriş Tarihi : 10-06-2020 16:53   Güncelleme : 10-06-2020 17:06

İstanbul Sözleşmesi İptal Edilmelidir

İstanbul Sözleşmesi, kadını koruma kılıfı ile aslında aileyi yıkma ve kadın erkek arasına büyük duvarlar örme projesi olan bir sözleşmedir. Öncelikle böyle bir sözleşmenin neticelerine dair toplumun büyük kesimi tepki gösterirken duyarsız kalınması mümkün değildir.

İstanbul Sözleşmesi İptal Edilmelidir

Kanunlar ve kurallar, toplumun manevi değerleri ve huzurunun korunması için vardır. Özgürlük kelimesine sığınılarak çok ağır neticelerle karşılaşacağımız bu adım atılmamalı, bu sözleşme iptal edilmelidir.

Toplumumuzun ahlaki temelleri ve medeniyet tasavvuru göz önüne alındığında aile yapısına zarar verecek her türlü adım engellenmelidir” diyen Küçük, “Bunun en başında da bu zihni altyapıyı oluşturan, kabullenmeyi kolaylaştıran TV programları, dizi-filmler ve hatta reklamlarda aynı hassasiyetin gözetilmesi gerekmektedir. Sadece verilere bakıldığında dahi Batı menşeli alınan kararlarla kadın cinayetleri, aile içi şiddet olaylarının büyük oranda arttığı görülecektir.

Batı’da birçok ülke bu sözleşmeyi reddetmiştir. Bizler bu ülkede en çok neslin muhafazası için çabalıyoruz. Çünkü maddi kalkınmayı yapacak olan nesil, manen de kalkınmış ve yetişmiş olan nesildir. Ülkemizin ve insanımızın değer kodlarını, inanç temellerini sarsacak olan bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmelidir. Cinsiyet üzerinden değil, hak ve adalet üzerinden bir mücadele verilmelidir. Çünkü sistemin çarklarında ezilirken cinsiyet ayrımı yapılmıyor. Ezildikten sonra kadın olsan ne olur erkek olsan ne olur. İnsan haklarına dair notları bu kadar kötü olan Batı’nın kadını koruma (!) çabasını ince eleyip sık dokumak gerekir.

Merve Aydın Küçük

Recep YAZGANRecep YAZGAN