Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-04-2017 09:14   Güncelleme : 28-04-2017 09:14

İşte budur!

Son mahrem imamlar operasyonu konusunda emeği geçen herkesi samimi bir şekilde kutlarım.

İşte budur!

Defalarca yazdım. FETÖ mücadelesi bir istihbarat mücadelesidir. Sadece elektronik istihbarat yöntemleri ile örgütün yüzde doksanının çözümlenmesi bana göre mümkün. Buna istihbaratın diğer teknikleri de dahil edildiğinde, örgütün sığınacak alanı, kaçacak deliği kalmaz.

Medyadan takip ettiğime göre operasyon Organize Suçlar Daire Başkanlığı tarafından koordine edilmiş. MİT ile koordinasyon halinde yürütülmüş.

Kendisini tanımam ama Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Resul Holoğlu göreve geldikten sonra sanki iyi şeyler olmaya başladı hissi var bende. Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olması ile birlikte çok pozitif bir hava oluşmuştu zaten. Bu operasyonlar örgütün çökertilmesi ve kamu görevlilerinin özgüven kazanmasına ekstra katkı sağlayacaktır.

Emniyetteki mahrem imamlar listesinin çözümlenmesi, bu zamana kadar gerçekleştirilmiş en büyük istihbarat başarısıdır.

ByLock çok çok büyük bir başarıydı onun altını bir defa daha çizelim.

Bu büyük istihbarat başarısının sonuçlarını sadece örgütün yapısının bir bölümünü deşifre etmekten ibaret görmemek lazım.

Bunlar karanlık bir dehlize tutulan ışıklar gibi.

Benim yazılarımda doğru odaklanma ve daha şiddetli operasyon olarak formüle etmeye çalıştığım konu budur.

Doğru odaklanmayı yapınca, en sert cerrahi yöntemlerin uygulanması bile bünyeye zarar vermez şifa verir. Önemli olan lezyonun cerrahi sınırlarını doğru belirlemektir. Röntgen mi çekilir, endoskopi mi yapılır, MR mı çekilir, biyopsi mi yapılır, her ne yapılırsa yapılsın lezyonun sınırlarını tespit ederseniz cerrahi yöntemler çok başarılı sonuçlar verir.

Ancak acil serviste yapılması gereken standart prosedürler vardır. Hastanın nabzı, tansiyonu, solunum, vücut ısısı normale dönene kadar tedaviden daha çok hastanın stabil hale gelmesine yönelik tedbirler uygulanır.

15 Temmuz Türkiye’yi bir acil servis ortamına soktu. Doğal olarak tedaviden daha çok, hayati riskleri ortadan kaldırmaya yönelik prosedürler uygulandı. Acil servis müdahalelerinde, temel hastalıkla mücadele amacı ile kısmen de olsa uyumlu olmayan müdahaleler olabilir. Acil servis hastanın tedavisinden daha çok hayati fonksiyonlarını normale döndürmeyi amaçlar. Hastanın durumu stabil hale getirildikten sonra, servise nakledilerek önce doğru teşhis, sonra gerekirse cerrahi seçenekler de kullanılmak üzere doğru tedavi yapılır.

İstihbari mücadelede gösterilen her başarı, hastanın kendine olan öz güvenini de yükseltecek, vücut direnci artacak ve vücut hastalık için barınacak bir alan olmaktan çıkacaktır. Önemli olan, bünyenin hastalıkla mücadele direncini yeniden kazanmasıdır. 

FETÖ soruşturmalarındaki acullukları, bazılarının FETÖ ile mücadele yerine manşet yaratma arayışlarını gördükçe gerçekten içim daralıyordu.

Birkaç tane kendisine başka bir kaçış alanı bırakmadan gerçekten tüm gövdesi ile mücadeleye baş koymuş insan görüyordum. Onlar da sistematik bir mücadele vizyonu ortaya çıkamadığından, yanıltılmaya açık hale geliyorlardı.

Mahrem imamlar operasyonu ile sadece örgütün önemli bir parçası koparılmadı, aynı zamanda bu mücadeleye baş koymuş insanlar için büyük moral oldu.

Şimdi ikinci aşamaya ihtiyaç var. Bu mahrem imamların kimlerle periyodik olarak toplandıklarının da ortaya çıkarılması gerekir. HTS kayıtlarından bile bunların tespiti mümkündür.

Bu liste ile ByLock listesi birleştirilip bir çıkış noktası haline getirilirse, işin geriye kalanı çorap söküğü gibi gelecektir.

Cumhurbaşkanlığı koruma ekibinde tam on dokuz kişinin son dalga ile görevden alınması ne kadar büyük bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu gösteren önemli bir örnektir.

Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi ile ilgili bir tasarruf yapılırken, aceleye getirildiğini ve yeterli inceleme yapılmadan bu kararların alındığını sanmıyorum.

Bu soruşturma ilerlemeli ve nereye kadar varıyorsa, bu başlangıç üzerinden sürdürülmeli.

Zamanında FETÖ’ye bulaşmış ama vatanını milletini sevenlere de bir çağrım var. Son operasyon bu soruşturmalardan bir kaçış olmadığını gösterdi. Evinize gelip sizi almalarına kadar beklemenize gerek yok. Bir an önce gidin, yaşadıklarınızı anlatın. Yeterli veri toplanmaya başladı. Tiyatro oynamayın ve kimseyi kandırmaya da çalışmayın. Hem kendinizi kurtarın, hem ailenizi.

Tehlikenin sona erdiği inancı yerleşir ise, her şey kendiliğinden normale dönmeye başlayacaktır.

FETÖ mücadelesi başladığından bu yana bu karanlık örgütün tümüyle deşifre edileceğine dair inancım en yüksek seviyeye çıktı. 

Soruşturma nedir diye sorarsanız. Derim ki; işte budur.

Yaşar BAŞ

adminadmin