Analiz
Giriş Tarihi : 04-12-2017 10:49   Güncelleme : 04-12-2017 11:20

İşte Kumpasın Sebepleri

FETÖ’cü kadrosu tasfiye olan, Suriye masasının dışında kalan, terör destekçiliği tescillenen, Suriye ve Irak’ı bölme planı bozulan ABD, Türkiye’den darbe üstüne darbe yedi. Sürekli kaybeden ABD, Türkiye’ye karşı son hamle olarak FETÖ ile birlikte ekonomik kriz çıkarmak için düzmece Zarrab kumpasını devreye soktu.

İşte Kumpasın Sebepleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde mazlumların umudu olan, küresel güç yolunda adım adım ilerleyen, emperyalist sisteme karşı “Adil dünya” düzeni teklif eden Türkiye’ye, Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz işgal girişimi ile diz çöktüremeyen ABD, yeni alçak planını devreye soktu. ABD’nin FETÖ’den devraldığı 17-25 Aralık darbe girişimiyle kumpas davasını yürütmesinde, Türkiye’den üst üste yediği darbeler ve bozulan planları etkili oldu.

Teröristleri tasfiye edildi

Türkiye, millet eliyle püskürtülen 15 Temmuz işgal girişiminin ardından, ABD’nin emrindeki FETÖ’nün 40 yıllık yapılanmasını çökertti. ABD’nin istihbarat kaynaklarının operasyonel militanları tasfiye edildi.

Terör koridoru bitti

Türkiye, Fırat Kalkanı Harekâtı’yla DAEŞ’li teröristleri temizlemesinin yanı sıra, PKK’nın Fırat’ın batısındaki yeni işgal alanlarını kapattı. Yine İdlib operasyonuyla ABD’nin Akdeniz’e inen terör koridoru hayalini bitiren Türkiye, PKK’yı bölgeden atacak Afrin operasyonunun hazırlıklarına başladı.

Masanın dışında kaldı

Suriye’de PKK ve DAEŞ terör örgütleriyle iş tutan, işgalleri destekleyen ABD, Türkiye-İran-Rusya arasındaki Astana görüşmeleriyle masanın dışında kaldı. Suriye’nin geleceğinde söz hakkı kalmayan ABD, bu hamle sonrası küplerde bindi. Erdoğan-Putin-Ruhani yakınlaşmasıyla bölgede büyük güç kaybetti.

Suçüstü yakalandılar

Türkiye, ABD’nin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerindeki rolünü ortaya çıkarmak için ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz’u destansı bir operasyonla tutukladı. Ajan Topuz, ABD-FETÖ ilişkilerini, ortak kumpaslarını detaylı olarak paylaştı. ABD’nin suçüstü olmasını sağlayan ifadeler veren Topuz, aynı zamanda Washington’u köşeye sıkıştırdı. DSG Sözcüsü Talal Silo ise ABD-PKK işbirliğini anlatarak, ABD’nin terör destekçiliğini tescilledi ve uluslararası mahkemelerde yargılanmasının yolunu açtı.

12 adımda ABD’nin çöküşü

1. 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere Türkiye’yi işgal edin diyen ABD, başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ve onun talimatı ile sokağa çıkan milyonlar sayesinde hezimete uğradı. İç savaş çıkartıp, Türkiye’yi paramparça etme hesapları yapan ABD, kaybetti, bunun üzerine Türkiye karşıtlığı daha da şiddetlendi.

2. 15 Temmuz’da Türk milleti karşısında bozguna uğramakla kalmayan ABD, işgalci terör örgütü FETÖ’nün eliyle oluşturduğu, kendine çalışan 40 yıllık hain kadrosunu da kaybetti. Yargı, TSK, Emniyet ve bürokrasinin diğer kademelerinde ABD’nin talimatıyla hareket eden FETÖ’cü teröristler teker teker enselendi. Böylece ABD’nin Türkiye’ye durdurmaya yönelik planları askıya alındı, istihbarat kaynakları kurutuldu.   

3.  İşgal girişimi başarısız olan, kendi tabirleriyle “NATO’cu” diye tanımladıkları FETÖ’cü kadrolarını da kaybettikten sonra ABD, bu sefer döviz üzerinden ekonomik darbeye kalkıştı. Standard poors, Moody’s gibi sözde kredi derecelendirme kuruluşları ile Türkiye ekonomisine yönelik karalama kampanyası başlatan ABD, terör saldırısı talimatları ve seyahat uyarıları ile turizmi baltalamaya çalıştı. Erdoğan’ın “Döviz bozdurma” çağrısı ve milli para ile ticaret hamlesi ABD’nin planını paçavra etti.

4. Türkiye’de faizlerin, enflasyonun en düşük olduğu, milli gelirin ise zirve yaptığı 2013’te Gezi darbe girişimini başlatan ABD, aynı alçak eylem için bu sefer Kılıçdaroğlu’nu görevlendirdi. Casusluktan tutuklanan Enis Berberoğlu’nu bahane eden Kılıçdaroğlu, 25 gün boyunca FETÖ’cü ve PKK’lılarla birlikte Ankara’dan, İstanbul’a yürüdü. Kılıçdaroğlu’nun sokakları karıştırma yönündeki söylem ve eylemlerinde kahraman millet taviz vermedi, ABD yine kaybetti.

5. ABD’yi Türkiye’yi karşı bu denli düşman kılan en önemli konulardan biri de Fırat Kalkanı Harekatı oldu. Türkiye, 24 Ağustos’ta başlattığı harekatla, Cerablus, Rai, Dabık ve El-Bab terörden temizleyerek PKK’nın Fırat’ın batısındaki işgallerine son verdi. Yine Türkiye idlib harekatıyla PKK’nın Akdeniz koridoru hayalini bitirdi, alçak terör örgütünü Fırat’ın batısından tamamen silmek için Afrin ve Münbiç operasyonlarına zemin hazırladı.

6. Suriye’de savaşın başladığı tarihten bu yana terör örgütlerine destek verip işgal zemini açan, katliamları artıran ABD’nin bölücü planı Türkiye-Rusya-İran birlikteliğine takıldı. 3’lü garantörler başlattıkları Astana zirvesi ile Suriye’deki katliamları epey azaltırken, ABD’nin başta enerji hattı ve terör koridoru olmak üzere yürüttüğü stratejilerin önüne geçti. 3’lü işbirliği sayesinde ABD’nin PKK ve DAEŞ dışında Suriye üzerinde hamlesi kalmadı.

7. ABD, Suud, BAE, Mısır ve Bahrey’i talimat vererek, binbir türlü yalanla Katar’ı abluka altına aldı. Katar’ı ekonomik krize sürüklemek ve iktidarı değiştirmek isteyen ABD, Türkiye’nin direnişine takıldı. Türkiye’nin Katar’a yönelik gıda yardımları ve diplomatik krizin aşılmasına yönelik temasları Katar’ı boğma operasyonunu akamete uğrattı, ABD bir kez daha hüsranla karşılaştı.

8. 2003’te Irak’ı yalanlarla işgal edip, 1 milyon Müslümanı katleden ABD, Irak’taki fiili bölünmüşlüğü, Barzani üzerinden resmileştirmeye çalıştı. Barzani, İsrail’in açıktan, ABD’nin gizli desteği ile 25 Eylül’de bölücü referandumu yaptı. Türkiye, Irak ve İran işbirliği ile Barzani önce işgal ettiği topraklardan atıldı, sonra ise iktidarından oldu. ABD ve İsrail’in Türkiye’yi de içinde alan 4 ayaklı siyonistan girişimi bu sayede başarısızlıkla sonuçlandı.

9. Türkiye, ABD’nin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerindeki rolünü ortaya çıkarmak için ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz’u destansı bir operasyonla tutukladı. Ajan Topuz, ABD-FETÖ ilişkilerini, ortak kumpaslarını detaylı olarak paylaştı. ABD’nin suçüstü olmasını sağlayan ifadeler veren Topuz, aynı zamanda Washington’nun uluslararası alanda cezalandırılmasının yolunu açtı. Aynı şekilde Türkiye, CIA ajanları Henri Barkey ve Graham Fuller hakkında yakalama kararı çıkararak, ABD’nin 15 Temmuz’daki rolünü tescilledi.

10. Müttefiki Türkiye’yi korumak yerine, FETÖ ve PKK’ya destek veren, DAEŞ’li saldırılar düzenleten ABD, Türkiye’nin Rusya ile yaptığı S-400 anlaşması sonrası küplere bindi. ABD ve NATO yetkilileri defalarca Türkiye’yi tehdit eden, anlaşmanın iptalini isteyen açıklamalar yaptı. Ancak Türkiye’ye kendisine silah bile satmayıp, teröristlere hibe eden ABD’ye rest çekip S-400’ler için kaparo bile verdi, güvenliği için tarihi bir adım attı.

11. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’in Avrupa’yı batıracak, ABD’nin ekonomik hegemonyasını bitirecek Yeni İpek Yolu projesi kapsamında tarihi bir ulaşım hamlesi yaptı. Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi ile ipek yolu projesinin Türkiye’yi merkez haline getirdi. Aynı zamanda 3. Köprü, 3. Havalimanı, yapılması planlanan Kanal İstanbul projesi de İpek yolunun can damarı olurken, batının ticareti için öldürücü yumruk haline geldi.

12. Türkiye, ABD’nin terör destekçisi olduğunu ispat edecek diğer hamlesini de DSG sözcüsü Talal Silo ile yaptı. ABD’nin PKK’yı aklamak için kurduğu DSG’nin eski Sözcüsü Talal Silo, MİT’e teslim oldu. Talal Silo, yaptığı açıklamalarla ABD-PKK terör örgütü ittifakı, DAEŞ ile mücadele yalanı, ABD’nin Türkiye’ye yönelik kirli planları teker teker anlattı, derin ABD’nin takkesini düşürdü, Türkiye’nin BM’de ABD’ye karşı kozlarını artırdı.

Sabri İşbilen / Analiz

 

adminadmin