Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-02-2020 12:16   Güncelleme : 27-02-2020 12:16

“İstiklâlden İstikbâle” Deneme Eseriyle “Efendi Bey” Romanı

“İstiklâlden İstikbâle” Deneme Eseriyle “Efendi Bey” Romanı

        “Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde sadece alçak ve kanlı bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kalmadı. O menfûr gecede, ‘İslam’ın  son kalesi’ kabul edilen ülkemizin, istiklâl ve istikbali de fütûrsuzca tehlikeye atılıyordu. Emperyalist Batı’nın oyuncağı ve kuklası olan kirli bir örgüt, bize düşman sömürgeci ülkelerden aldığı desteğe rağmen başarılı olamadı. Yarım asırdır beslediği hain emellerine kavuşamadı.

     Büyük oyunu farkeden aziz milletimiz yollara düştü, meydanlara indi ve güzel vatanımızın ihanet örgütlerine ve düşman devletlere peşkeş çekilmesine izin vermedi. İstiklâl Harbi’nde nasıl zafer kazanıldıysa 15 Temmuz’da da aynı şanlı ecdadın kahraman torunları, kiralanmış askerlerin kara tanklarına karşı tarihi direniş gösterdiler.”

     Bu yıl neşredilen Mehmet Nuri YARDIM imzalı “İstiklâlden İstikbâle” başlıklı deneme ağırlıklı eserin arka kapağındaki ifadeler bunlar. Kitaptaki deneme ve sohbetler, o kapkaranlık zifiri gün ve gecelere düşürülmüş tarihi ve bilgilendirici notlar.

     Tarihçi, yazar ve edipler olarak bu yazı, intiba, duygu ve düşüncelerden yola çıkarak, daha önce pekçok destan yazmış büyük bir “millet”in uyanış, diriliş, direniş ve şahlanışını yeni nesillere anlatacağız.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN