Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-08-2018 10:32   Güncelleme : 16-08-2018 10:32

​İttifakın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zihni Şahin!

Genel Seçimlerinin ardından yerel seçimlerin erkene alınıp alınmaması üzerine tartışmalar devam ederken, partiler arasında ittifak olur mu olmaz mı tartışmaları da bir yoğunluk kazandı.

​İttifakın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zihni Şahin!

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinden başarılı bir sonuçla çıkarak rüştünü ispat eden MHP ve Ak Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakının yerel seçimlerde de hayata geçirilmesi bekleniyor.

GÖNÜL İTTİFAKI

MHP seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimde, “Cumhur İttifakı” ile seçmenin karşısına çıkacağını, Ak Parti ve MHP'nin  2019 yerel seçimlerinde ise “gönül ittifakı” yapacağını duyurmuştu.

Cumhur ittifakı gibi bir ittifakın olmasının mümkün olmayacağını belirten MHP'li yetkili isimler, gönül birliği ve beraberliği ile yerelde gönüllü ittifakların oluşturulabileceğine yeşil ışık yakmışlardı. İttifakın resimyitte olmaması demek "belli bir anlayış içerisinde, belli bir uyum içerisinde çalışmayacağımız anlamına gelmez." ifadesi kullanılmıştır. Hemen ardından şu sözler eklenmişti: "Güneydoğu’da HDP’nin alabileceği bir yerde teşkilatlarımız ve seçmenimizin orada iddiası yüksek olan Ak Parti’ye destek olması gibi. Buna ‘hayır yapmayın’ diyebilir misiniz? Gönüllü ittifaklar söz konusu olacaktır. Bu zaten sağlanıyordu, oluyordu. Bu seçimde, genel seçim için ittifak mutabakatını temin ettiğimiz Ak Parti ile daha çok yapılacaktır.”

Gerek MHP gerek ise Ak parti'nin düşüncesi aşağı yukarı aynı minval üzerinde devam ediyor.

Bir şekilde Türkiye genelinde partiler ittifak oluşacaktır. Yarınların neler getireceği bilinmez. Ancak, Ak Parti ve MHP kulislerinde bu iki partinin yerel seçimlerde de birbirlerine destek olması gerektiği hususu konuşulmaktadır.

SAMSUN’DA ORTAK ADAY ZİHNİ ŞAHİN Mİ OLACAK

Samsun’da Ak parti ve MHP kulisleri büyükşehir belediyesi Başkanı Zihni Şahin'i Cumhur İttifakının ortak adayı olarak görmeye hazır olduğu konuşuyor.

Zihni Şahin'in sağlam ve zinde bir ekiple hem Samsun'a büyük faydalar sağlayabileceği hem de Yerel seçimlerde her kesimden oy alabilecek çok ender ve önemli bir isim olduğu ortak kanaat olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Kadındanalhaberi.com

adminadmin