Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-04-2019 10:17   Güncelleme : 04-04-2019 10:17

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tekin'den Seçim değerlendirmesi; Erhan Usta bir projeydi!

Samsun'da 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti'den Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Hayati Tekin, seçim yarışını 213 bin 334 oy ile ikinci olarak tamamladıktan sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tekin'den Seçim değerlendirmesi; Erhan Usta bir projeydi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını Cumhur İttifakı adayı Mustafa Demir kazanırken, seçime İYİ Parti'den giren Hayati Tekin, bağımsız aday Erhan Usta'nın da dahil olduğu yarışı yüzde 26.66 oranında oy alarak ikinci tamamladı.

Hayati Tekin, seçim sürecini değerlendirirken, bağımsız aday Erhan Usta ve seçimi kazanan Cumhur İttifakı adayı Mustafa Demir ile ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Samsun'da yapılan yerel seçimlerde milletin hizmete değil, siyasete oy verdiğini söyleyen Hayati Tekin, "Mustafa Demir benim 3'te birim, Erhan Usta'da 5'te birim kadar olamaz. Toplum beka yalanına inandırılarak bir yere yönlendirildi. Bu seçimde CHP ve İYİ Parti'nin iyi kaynaşamadığı da ortaya çıktı. Yinede aldığımız sonuç bir başarıdır. AK Parti'den verilen fireler Erhan Usta'da toplandı. Bu Erhan Usta'nın başarısı değildir. Seçimi kazanamayacağını zaten biliyordu" dedi.

AK PARTİ VE MHP’DEN DÖKÜLEN OYLAR BİZE GELECEKTİ AMA…

Seçimlere bağımsız olarak giren Erhan Usta'nın bir proje olduğunu da söyleyen Hayati Tekin, "Proje tuttu. AK Parti'den verilecek fire oylarını Erhan Usta'da konsolide ettiler. Doğru düşündüler doğru uyguladılar. Bu yüzden proje başarılı oldu. Proje,  proje olduğunu zaten bilmez. Bilse o projeye uymaz. Erhan Usta kendine oynadı. Erhan Usta'nın niyeti gücünü göstermekti neticede projeye dönüştü. Bak benim bu kadar oyum var dedirtmek istedi. MHP'nin gardı dağılmıştı, Mustafa Demir'e verilmeyecek oyları da tahmin ediyordu. Ben varım demek için bağımsız aday oldu. AK Parti ve MHP'den dökülen oylar bize gelecekti, ama Erhan Usta'ya gitti" açıklaması yaptı.

Millet İttifakı adayı olarak alınan seçim sonucu ile ilgili kimsenin suçlanamayacağını, seçim sürecinin kendileri açısından başarılı geçtiğini de belirten Hayati Tekin, 31 Mart yerel seçimlerinde kendisine oy veren vermeyen, seçim çalışmalarında yanında olan ve kendisine destek veren herkese teşekkür ettiğini de dile getirdi.

Kent Haber

adminadmin