Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-07-2018 15:40   Güncelleme : 20-07-2018 15:41

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Konutları eksik teslim ederek 11 milyon liralık vurguna imza attı!

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Konutları eksik teslim ederek 11 milyon liralık vurguna imza attı!

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın 1999 depreminde Dünya Bankası kredili deprem konutları ihalesinde 11 milyon lirayı yeni bir şirket kurarak aktardığı ortaya çıktı.

BAYINDIRLIK BAKANI KORAY AYDIN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "ihaleye gireni yakarım" uyarısına rağmen, dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın, MHP Gümüşhane Eski Milletvekili ve şimdi İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'a ihale verdiği ve 11 milyonluk vurgun yaptığı ve yargılandığı ortaya çıktı.

İKİ AYRI FİRMAYLA İHALEYE GİRDİ

18 Nisan 1999 seçimlerinde Gümüşhane milletvekili olarak MHP'den Meclis'e giren Bedri Yaşar, 17 Ağustos depreminden sonra  geçici konut ihalesine girdi. Bedri Yaşar ismi ilk kez resmi adı "Deprem bölgesinde yer alan Körfez (Kocaeli) 1. ve 2. Bölge'de yaptırılacak prefabrik konutlara ait altyapı inşaatı" ihalesine iki ayrı firmayla katılmasıyla gündeme gelmişti.

DEVLET BAHÇELİ KESİN DİLLE UYARDI

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "ihaleye gireni yakarım" uyarısına karşın, 1.5 trilyon bütçeli bu ihaleleri alan Yaşar, hemen ardından, Dünya Bankası kredisiyle yaptırılan kalıcı konut ihalesine girerek İzmit'te 476 ve Adapazarı'nda 546 kalıcı konutun yapımını yüklendi.

PARAYI ALABİLMEK İÇİN YENİ ŞİRKET KURDU

Kalıcı deprem komutlarının ihalelerini alan diğer firmalar, yapım işini tamamlayıp işi kura aşamasına getirirken, İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın üstlendiği ve 31 Temmuz da bitirmeyi taahhüt ettiği konutların ancak yüzde 65'i tamamlayabildi. Tamamladığı konutları ise elektrik ve su tesisatı olmadan teslim etti.

Yaşar bu arada piyasaya olan borçlarını ödemekte sıkıntıya girdi. Piyasalara olan borcu nedeniyle Ankara ve Niğde mahkemelerinde yürütülen davalardan trilyonluk hacizler geldi. Bunun üzerine şirketin Toplu Konut İdaresi'ndeki 11 milyon liralık istihkakına konulmasının önüne geçebilmek için yine Yaşar'ın çalışanları ve yakınları tarafından kurulan Ankara Beton AŞ'ye temlik yapıldı. Bu sayede 11 milyon liralık istihkak alacaklı şirketler yerine, Ankara Beton AŞ'ye kaydırıldı.

KRİZDEN ETKİLENDİM

Temlik uygulamasını doğrulayan Toplu Konut İdaresi yetkilileri, istihkakların noter aracıyla temlik edilen Ankara Beton AŞ'nin muhasebesine hakediş takvimi çerçevesinde verildiğini bildirdiler. Bedri Yaşar'ın o dönemlerde Ankara'daki gayri menkullerini satışa çıkardığı iddia edilmişti.

Bedri Yaşar, inşaatların yüzde 65'nin tamamlandığını, hakedişin temlik yoluyla Ankara Beton AŞ'ye kaldırıldığını doğruladı. Ancak bunun bir para kaçırma olayı olmadığını savunan Yaşar, yaşanan ekonomik krizin en çok istihdamı bulunan inşaat sektörünü etkilediğini ve yaşanan krizden etkilendiğini söyledi.

BAHÇELİ KORAY AYDIN’I NEDEN SEVMEZ

Üst düzey bir MHP kurmayı MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Koray Aydın’ın bakanlığı sırasındaki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve İller Bankası'ndaki usulsüz ihalelerden haberdar olduğu ve bunun için, Ülkü Ocakları'ndan bazı kişileri müteahhit kılığında ihaleye sokarak takip ettirdiğini söyledi. Aynı yetkili, son MHP kurultayında birçok MKYK üyesinin Bahçeli tarafından tasfiye edilmesini de bu ihalelere bağladı.

adminadmin